Logo

Ισόβια κάθειρξη στον πατέρα της Άννυ και στον Νικολάι - Ελεύθερη με όρους η μητέρα της 4χρονης



 
 

anny 11-10-2016Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε την Τρίτη την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στους  Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ και Νασίφ Αχμέντοφ για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ Μπορίσοβα. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό στον πατέρα της μικρής Άννυς και τον φίλο του, οι οποίοι θα επιστρέψουν...

στις φυλακές για να εκτίσουν τις ποινές τους.

Το δικαστήριο επέβαλε επιπλέον στον πατέρα της Άννυ και στον φίλο του ποινές φυλάκισης 3,5 ετών κατά συγχώνευση και 3 ετών, αντίστοιχα, για τα πλημμελήματα (κατά περίπτωση περιύβριση νεκρού, οπλοχρησία, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα) για τα οποία κρίθηκαν ένοχοι.

Παράλληλα, το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 6 ετών την μητέρα της μικρής Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία καθώς τρία μέλη του δικαστηρίου (δύο δικαστές και ένας ένορκος) είχαν την άποψη ότι έπρεπε να επιβληθεί στην κατηγορουμένη κάθειρξη 8 ετών.

Οι δικαστές και σε αυτή την περίπτωση δεν αναγνώρισαν στην καταδικασθείσα κάποιο ελαφρυντικό. Ωστόσο, αποφάσισαν η έφεση της να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Έτσι η μητέρα του θύματος θα παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Τέλος, σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή καταδικάστηκε για το αδίκημα της ψευδορκίας ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος-κολαστήριο της Μιχάηλ Βόδα.

Για ποια αδικήματα κρίθηκαν ένοχοι οι καταδικασθέντες

Ο πατέρας της Άννυ Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ (Σάββας)  και ο φίλος του Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ (Νικολάι ή Νίκι) κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για τη δολοφονία της 4χρονης. Υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο έκρινε τους δύο άνδρες ένοχους σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού.

Ένοχη κατά πλειοψηφία (4-3) κρίθηκε και η μητέρα, Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα, για το κακούργημα της έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ αθωώθηκε για εκείνο της ψευδορκίας. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου και δυο ένορκοι είχαν την άποψη πως η κατηγορούμενη έπρεπε να κηρυχθεί αθώα. Οι δικαστές ομόφωνα απάλλαξαν την γυναίκα για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Δημητριάδου, η οποία στην πρόταση της είχε εισηγηθεί την απαλλαγή της μητέρας της Άννυ, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών. «Να δεχτείτε ότι πήγε στην Γερμανία για να δώσει μια προοπτική σε αυτή και το παιδί της».

Ένοχος για ψευδορκία κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος, στο σπίτι του οποίου οι γονείς της Άννυ είχαν βρει καταφύγιο μετά τη φρικτή δολοφονία του παιδιού.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από τους δικαστές να μην αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους, γεγονός που σημαίνει ότι απειλούνται με ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Σάββα δεν ζήτησε να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αντίθετα, η υπεράσπιση του Νικολάι ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της έμπρακτης μεταμέλειας γιατί, όπως είπε, «βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος». Ένοχος για το πλημμέλημα της ψευδορκίας κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος, στο σπίτι του οποίου οι γονείς της Άννυ είχαν βρει καταφύγιο μετά τη φρικτή δολοφονία του παιδιού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά