Logo

Τσοχατζόπουλος: Κύκλοι του Παπανδρέου εκβίασαν τον Ζήγρα να συνεργαστεί με τις αρχές



 
 

akis 12-10-2016Σε "παρασκηνιακούς κύκλους του Γ. Παπανδρέου" που εκβίασαν τον εξάδελφό του Ν. Ζήγρα για να στραφεί εναντίον του, μίλησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στην απολογία του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Αρχίζοντας...

την απολογία του, ο πρώην υπουργός είπε: «Ήρθα στο δικαστήριό σας με την ελπίδα να αποδείξω την αθωότητά μου, η οποία είναι έκδηλη σε όσους έχουν μάτια και βλέπουν. Θέλω όμως να εξασφαλίσω και την αθωότητα της γυναίκας μου, του παιδιού μου και της κόρης μου που διώχθηκαν μόνο και μόνο γιατί είναι οικογένειά μου».

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για «κομματική σκευωρία» σε βάρος του, με αφομή όσα ακούστηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη διαφθορά. «Βρήκαν την αφορμή στην καταδίκη του Τσοχατζόπουλου για να δείξουν τη διαφθορά στο παρελθόν. Με ονόμασαν ότι είμαι ένοχος και πάνω σε αυτό στήριξαν την αφορμή για συζήτηση και ζητήθηκαν ονόματα που υποτίθεται έχουν σχέση με εμένα. Οι κύριοι δεν είχαν δικαίωμα. Επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη δική μου πολιτική δικαστική δίωξη τεσσάρων ετών κατά τα οποία είμαι κρατούμενος εγώ, η γυναίκα και η κόρη μου. Δεν έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν εμένα ένοχο. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας και ζητώ να σεβαστούν την ιδιότητα μου ως αθώος», είπε.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επανέλαβε ότι η αγορά του σπιτιού επί της Αρεοπαγίτου ήταν διαφανής, αλλά και πως την τελική απόφαση για τα εξοπλιστικά προγράμματα λάμβανε το ΚΥΣΕΑ. Αποτέλεσμα, όπως είπε εμφανώς συγκινημένος, ήταν να «εξοστρακίσουν το γιο μου, ένα παιδί οκτώ ετών, 200 χιλιόμετρα μακριά. ΕΣΑτζήδες του Ιωαννίδη έγιναν όλοι. Και όλα αυτά γιατί; Αφού εμένα κυνηγούσαν. Τι τους έφταιξε η οικογένειά μου;».

Αναφερόμενος στον ξάδελφό του και συγκατηγορούμενό του Νίκο Ζήγρα, υποστήριξε ότι ήταν «παρασκηνιακοί κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου που τον οδήγησαν στο να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές».

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η περιβόητη εταιρεία Torcaso δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο, καθώς είναι 100% ιδιοκτησία του ξαδέλφου του. Είπε χαρακτηριστικά πως «ήταν άρρωστος και δέχθηκε να στραφεί εναντίον μου. Η ανάγκη και ο εκβιασμός τον μετέτρεψαν σε άβουλο ον. Αυτή είναι η πολιτική ευθύνη των παρασκηνιακών κύκλων του Γ. Παπανδρέου και δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ. Δεν δίστασαν να κατασκευάσουν κατηγορίες και να βάλουν αθώους ανθρώπους, τη γυναίκα μου και την κόρη μου, στη φυλακή».

Η απολογία συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά