Logo

Νέα εξέλιξη στον απαγχονισμό του αλλοδαπού στην Κλαυθμώνος - Τι «βλέπει» η ΕΛΑΣ



 
 

apagxonismosΕλεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 35χρονος Πολωνός και ο 52χρονος Ουκρανός, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον απαγχονισμό άνδρα σε δέντρο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 8 Οκτωβρίου. Οι αστυνομικές και κυρίως οι δικαστικές αρχές...

εκτιμώντας τα στοιχεία, συνέκλιναν στο ενδεχόμενο ότι ο 45χρονος να επιχείρησε να αυτοκτονήσει, με τους δύο άνδρες υπό την επήρεια του αλκοόλ, να προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονταν.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή προέκυπτε ως αιτία θανάτου η ασφυξία δια απαγχονισμού, χωρίς όμως να εντοπίζονται κακώσεις, εκχυμώσεις ή εκδορές που να μαρτυρούν συμπλοκή. Παράλληλα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο αυτοσχέδιος βρόχος είχε σχηματιστεί από τα κορδόνια των παπουτσιών του θύματος και ένα σπάγκο, στοιχείο που ενισχύει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Επιπλέον, το ύψος του δέντρου (2,5 μέτρα) αποδυναμώνει το ενδεχόμενο να τον ανέβασαν οι δύο φερόμενοι δράστες με τη βία, λόγω μέθης, ενώ δεν υπάρχουν ιατροδικαστικές ενδείξεις οι οποίες να επιβεβαιώσουν αυτή την εκδοχή. Επίσης, δεν έχει διαπιστωθεί να τον τράβηξαν σαν «τροχαλία» από κάτω προς τα πάνω, καθώς το δέσιμο του σκοινιού θα ήταν χαμηλά, ενώ σε αυτή την περίπτωση εντοπίστηκε θηλιά πάνω στο κλαδί.

Τους δύο μεθυσμένους άνδρες, οι οποίοι ενδεχομένως να επιχειρούσαν να τον σώσουν, είδε γυναίκα που έδινε φαγητό σε άστεγους της περιοχής. Η εικόνα παρέπεμπε σε δύο ανθρώπους που τραβούσαν τον κρεμασμένο και φαινόταν σαν να μην ήθελαν να τον συγκρατήσουν για να μην απελευθερωθεί από το βρόγχο.

Η βασιμότητα των ισχυρισμών τους εξετάζεται ακόμη από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, αν και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα της αυτοκτονίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-10-2016 από directNEWS.gr πηγή:Ελεύθερος Τύπος


Τελευταία Δικαστικά