Logo

Κάθειρξη 10 ετών στον Αλκετ Ριζάι για την ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων στο Μαλανδρίνο [βίντεο+φωτο]



 
 

rizai2 20-10-2016«Όλοι οι κρατούμενοι έχουν δικαίωμα στην ελευθερία αρκεί να μη κάνουν κακό στους υπόλοιπους. Δεν είμαι ούτε άγιος ούτε διάολος. Είτε με δικάσετε είτε όχι σε ενάμιση χρόνο θα είμαι έξω». Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλκέτ Ριζάι κατά την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας που...

τον δίκασε σήμερα Πέμπτη για την υπόθεση της ομηρίας σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου. 

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 10 ετών και 8 μηνών, καθώς και πέντε χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. 

Η μεταγωγή του Αλκετ Ριζάι στο Εφετείο της Λαμίας από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται, έγινε το πρωί της Πέμπτης κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να παραστεί στη δίκη του για την υπόθεση ομηρίας πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου τον Μάρτιο του 2013. Τότε ο Αλκέτ Ριζάι  χρησιμοποιώντας ένα κασετοφωνάκι το οποίο είχε μετατρέψει ώστε να μοιάζει με εκρηκτικό μηχανισμό είχε κρατήσει ομήρους για περίπου 24 ώρες συνολικά πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου και απειλούσε να ανατινάξει τις φυλακές εάν δεν τον άφηναν να διαφύγει.

Μάλιστα για να λήξει η ομηρία είχε  χρειαστεί η επέμβαση ανδρών των ΕΚΑΜ αφού είχε προηγηθεί περίπου ένα 24ωρο θρίλερ με έντονη αστυνομική κινητοποίηση μέσα και έξω από τις φυλακές Μαλανδρίνου.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν σήμερα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καθώς και όλοι όσοι μετείχαν στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων και με τις μαρτυρίες τους «ζωντάνεψαν» στο ακροατήριο όλα όσα είχαν συμβεί εκείνη την ημέρα.

Ο Αλκέτ Ριζάι κατά την απολογία του  ανέφερε ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει κακό σε κάποιον από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ή τους άλλους εργαζόμενους φυλακών. Πρόσθεσε ότι η πράξη του αυτή οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε κάνει χρήση άγνωστης ισχυρής ναρκωτικής ουσίας, η οποία τον είχε βγάλει εκτός εαυτού ενώ παράλληλα σημείωσε για μία ακόμη φορά ότι υφίσταται την «διωκτική μανία των ελληνικών αστυνομικών και δικαστικών αρχών».

rizai1 20-10-2016

Απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας για το παρελθόν του είπε πως βρέθηκε στη φυλακή από λάθος των δικαστών και συνέχισε: «Γι' αυτό πήραμε το πρώτο ελικόπτερο και αποδράσαμε».

Μετά τη δικαστική ετυμηγορία ο Αλκετ Ριζά  επέστρεψε στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται εκτίοντας ποινή δις ισοβίων και πολυετούς καθείρξεως  για δολοφονίες και αποδράσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Αλκετ Ριζάι σε 1.5 χρόνο συμπληρώνει την απαιτούμενη από το νόμο ποινή προκειμένου να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά