Logo

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κατ' εντολή μεγαλοεργολάβων η επίθεση στο Πέραμα»



 
 

poulikogiannis 31-10-2016«Η Χρυσή Αυγή μας επιτέθηκε κατ' εντολή μεγαλοεργολάβων της Ζώνης», υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μέταλλου Αττικής, Σωτήρης Πουλικογιάννης, καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, την επίθεση, που σημειώθηκε λίγα μέτρα...

από την είσοδο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, εξαπέλυσε τάγμα εφόδου της ΧΑ, αποτελούμενο από περίπου 50 άτομα. Συνολικά, εννέα άτομα τραυματίστηκαν από τα 20 μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση στο σημείο, ενόψει του φεστιβάλ της ΚΝΕ και δέχθηκαν χτυπήματα με σιδηρολοστούς και καδρόνια.

Ο κ. Πουλικογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λειτούργησαν κατ' εντολή πέντε μεγαλοεργολάβων μέσα από την Ζώνη, που εδώ και χρόνια προσπαθούν να λειτουργήσουν μονοπωλιακά για να ρίξουν το κόστος εργασίας και να μην υπάρχει συνδικαλιστική δράση».

Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι η επίθεση ήταν απόφαση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ενώ αναγνώρισε τους κατηγορούμενους, Αναστάσιο Πανταζή και Χρήστο Χατζηδάκη, που όπως είπε «διηύθυναν τα πράγματα», αλλά και τον κατηγορούμενο Κυριάκο Αντωνακόπουλο ως έναν από τους επιτιθέμενους. Τα πρόσωπα αυτά, όπως είπε, τα γνώριζε ήδη από τη Ζώνη.

poulikogiannis perama 31-10-2016Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μέταλλου επικαλέστηκε «μαρτυρία» προσώπου που του ζήτησε να μην αποκαλύψει τα στοιχεία του γιατί κινδυνεύει, σύμφωνα με το οποίο, το 2012, λίγες ημέρες αφού η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, υπήρξε συνάντηση της ηγεσίας της με εργολάβους της Ζώνης.

Στη συνάντηση που έγινε κάπου στη Συγγρού, σύμφωνα με τον μάρτυρα, παρουσία των πέντε εργολάβων και των Ν. Μιχαλολιάκου, Ηλ. Κασιδιάρη και Γ. Λαγού. «Τους ανέθεσαν να εξαφανίσουν εμάς και τους έδωσαν 300 με 400 χιλιάρικα μπροστά».

Το πρόσωπο που του έδωσε αυτή την πληροφορία, σύμφωνα με τον κ. Πουλικογιάννη ανήκε στον χώρο της Χρυσής Αυγής και στον χώρο των μεγαλοεργολάβων και μετείχε στην συνάντηση.

Όπως είπε, η ομάδα που τους επιτέθηκε ήταν περίπου 50 άτομα εκ των οποίων αρκετά «σχολιαρόπαιδα» που κρατούσαν πέτρες, κάτι που του έκανε εντύπωση «γιατί ήταν παιδάκια.. 16 χρονών, ανήλικα». Πολλοί δε, όπως είπε, κρατούσαν ειδικά κατασκευασμένα στειλιάρια με μεταλλικές, αιχμηρές άκρες.

Ο μάρτυρας ανέφερε, επίσης, ότι σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης, βρίσκονταν δύο μηχανές της ΔΙΑΣ που «παρέμειναν ακίνητες».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά