Logo

Άρχισε η διαδικασία έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών - Συνελήφθησαν εκ νέου



 
 

tourkoi asylo 3-11-2016Άρχισε η διαδικασία έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στη γείτονα. Οι οκτώ αξιωματικοί, που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, λίγες ώρες μετά την απόπειρα, είχαν...

αιτηθεί άσυλο στη χώρα μας, αλλά τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν.

Αν και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής ασύλου, οι οκτώ συνελήφθησαν εκ νέου στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας και οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Ο εισαγγελέας εκδόσεων ενεργοποίησε το ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει σε βάρος τους οι τουρκικές αρχές για τα αδικήματα της απόπειρας κατάλυσης Συντάγματος, της απόπειρας κατάλυσης Κοινοβουλίου, της απόπειρας κατά της ζωής του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας και της αρπαγής διά της βίας ελικοπτέρου.

Όπως αποφασίστηκε, οι Τούρκοι στρατιωτικοί θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι το Συμβούλιο Εφετών να αποφασίσει επί του αιτήματος έκδοσης.

Σημειώνεται, ότι η ποινική διαδικασία άρχισε, αν και εκκρεμεί ο δεύτερος βαθμός για τις διαδικασίες ασύλου και παρά του ότι οι Τουρκικές αρχές δεν έχουν ακόμα απαντήσει στα διευκρινιστικά ερωτήματα που τους τέθηκαν σχετικά με το αίτημα έκδοσης από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους, Χρήστος Μυλωνόπουλος, ως προς τα δυο πρώτα αδικήματα το αίτημα των Τουρκικών αρχών είναι απαράδεκτο, καθώς εκλείπει το στοιχείο του διπλού αξιόποινου, ενώ δεν έχει μεταφραστεί ακόμα το ένταλμα σύλληψης.

Επιπλέον, η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι αν εκδοθούν σε περίπτωση έκδοσής του, δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, ενώ επικαλούνται και τις προσφατες εξαγγελίες Ερντογάν για επαναφορά της θανατικής ποινής.

«Ξεκινά μια διαδικασία, ενώ γνωρίζουμε ότι στην Τουρκία είναι αποκλεισμένη η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης και οι Τούρκοι τους επιφυλάσσουν μια απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Παράλληλα, έχει εξαγγελθεί από τα πλέον επίσημα χείλη η επαναφορά της θανατικής ποινής», δήλωσε ο κ. Μυλωνόπουλος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά