Logo

Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου



 
 

polyzos 8-11-2016Άρχισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς, η δίκη για τη δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου στη Σιάτιστα, με κατηγορουμένους τη 49χρονη μητέρα του, Δέσποινα Κουτσέγκου, και τον 42χρονο πατριό του, Χρήστο Ντιό. Το ζευγάρι...

αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Τα χέρια μου δεν είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου» δήλωσε η μητέρα, κατά την έναρξη της διαδικασίας, ισχυριζόμενη πως είναι αθώα, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr. Αθώος δήλωσε και ο πατριός.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο φίλος του Κωστή, Σπύρος Καλαμπούκας, το τελευταίο πρόσωπο που το είδε πριν την εξαφάνισή του το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου 2011. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη στάση της μητέρας μετά τον εντοπισμό του άψυχου σώματος του νέου, λέγοντας ότι "δεν είναι μάνα που πονούσε, συνέχισε να ζει την ζωή της, δεν έψαξε να βρει τους δολοφόνους. Πήραν την σορό του και την κήδεψαν στην Αθήνα".

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η κατάθεση του αστυνομικού της Ασφάλειας Κοζάνης Β. Σ., ο οποίος ανέφερε πως «από την οικογένεια δε μας ανέφεραν ποτέ πως το κτήμα στο οποίο βρέθηκε θαμμένος ο Κωστής ήταν στο όνομα τους», ενώ υπογράμμισε πως «η μητέρα του μας είπε πως κανείς δεν πείραξε τον υπολογιστή του. Όμως, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη φαίνεται δραστηριότητα απο τις 2:15 π.μ. μέχρι τις 4:56 π.μ.». Ο ίδιος μάρτυρας επισήμανε ότι «Ενώ ο ίδιος είπε πως έμεινε σπίτι και κοιμήθηκε, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού στη Μαγούλα, όπου διέμενε ο κύριος Ντιος μας είπε πως τον είδε να φεύγει στις 5:00 το απόγευμα με το αγροτικό και μέχρι τις 12:00 το βράδυ που κοιμήθηκε δεν τον είδε να επιστρέφει».

Η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, μετά από αίτημα της υπεράσπισης, καθώς απουσίαζε η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, που επρόκειτο να καταθέσει.

Σε επιστολή που έστειλε στο δικαστήριο, η κ. Νικολούλη ανέφερε ότι δεν κατάφερε να παραστεί στη δίκη λόγω βλάβης του αυτοκινήτου που την μετέφερε.

Ακόμα, το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα της υπεράσπισης να καταθέσει ο ανήλικος ετεροθαλής αδερφός του Κωστή Πολύζου.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά