Logo

Λαμία: Την Τετάρτη στο Εφετείο Κορκονέας - Σαραλιώτης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου



 
 

korkoneas saraliwths 9-11-2016Σε φρούριο μετατράπηκε σήμερα Τετάρτη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας καθώς εκφωνήθηκε σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου μαθητη,  Αλέξη Γρηγορόπουλου, με κατηγορουμένους τους Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη. Στην σημερινή ακροαματική διαδικασία...

η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα αναβολής, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα να είναι παρόντες καθοριστικοί μάρτυρες, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και διέκοψε την συνεδρίαση για τις 30 Νοεμβρίου.

Είναι η τέταρτη φορά που οι δύο πρώην ειδικοί φρουροί θα καθίσουν στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, καθώς τις προηγούμενες τρεις φορές η  δίκη τους είχε αναβληθεί. 

Η δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου είχε εισαχθεί για πρώτη φορά στο ακροατήριο του ΜΟΕ Λαμίας στις 9 Απριλίου 2014.Τότε το δικαστήριο είχε αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω της στάσης των δικαστικών υπαλλήλων στην οποία συμμετείχε και η γραμματέας της έδρας καθώς και λόγω της συμετοχής στην πανελλαδική απεργία  των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών των φυλακών Δομοκού, που είχε καταστήσει αδύνατη τη μεταγωγή του κρατούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα. 

Η εκδίκαση της έφεσης προσδιορίστηκε στη συνέχεια  στις 11 Μαρτίου 2015, αλλά αναβλήθηκε για δεύτερη φορά. Στις 13 Απριλίου 2016, η δίκη έφθασε ξανά στο ακροατήριο αλλά το δικαστήριο και πάλι ανέβαλε, αυτή τη φορά  λόγω της αποχής των δικηγόρων. 

Ο Επ. Κορκονέας, πρωτοδίκως, είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Διαστήριο Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη, καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ο συγκατηγορούμενός του, Βασίλης Σαραλιώτης, αρχικά είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για να αποφυλακιστεί ωστόσο με περιοριστικούς όρους το 2012.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά