Logo

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου - Τί κατέθεσε η Αγγελική Νικολούλη [βίντεο]



 
 

polizos 10-11-2016Η Αγγελική Νικολούλη κατέθεσε στη δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης, με κατηγορούμενους την μητέρα και τον πατριό του 23χρονου. Η δημοσιογράφος περιέγραψε πώς εξελίχθηκε η υπόθεση, από την ημέρα που η εκπομπή της "Φως στο Τούνελ" άρχισε τις έρευνες για τον...

θεωρούμενο ως αγνοούμενο τότε νεαρό, ενώ επικεντρώθηκε στη συμπεριφορά της μητέρας, που όπως είπε, έδειχνε αδιάφορη.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε επικοινωνία που είχαν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής με την κατηγορούμενη, Δέσποινα Κουτσέγκου, λίγο μετά την ταυτοποίηση της σορού το 23χρονου που βρέθηκε στο κτήμα του πατριού. Όπως είπε, η μητέρα δεν δείχνει να θρηνεί εκείνη τη στιγμή, αλλά επίμονα προσπαθεί να μάθει ποιος είναι ο μάρτυρας που είδε κάτι το μοιραίο βράδυ.

«Αν σου πουν πως το παιδί σου βρέθηκε θαμμένο εκεί, σκάβεις με τα νύχια σου, πας με τα πόδια αμέσως εκεί. Μα τω Θεώ! Εδώ έχει βρεθεί το παιδί και εκείνοι ψάχνουν τα βρουν τον μάρτυρα!», είπε χαρακτηριστικά η κ. Νικολούλη και πρόσθεσε:

«Όταν της είπε ο συνεργάτης μου αν θα πάει εκεί, είπε "θα πάει ο πεθερός μου, αν πάω εγώ θα πουν πως αλλοιώνω τα στοιχεία"».

Αξιολογώντας τη στάση της κατηγορουμένης μετά την ανακάλυψη της σορού, η μάρτυρας σχολίασε ότι απουσίαζε το μητρικό ενδιαφέρον. «Ήταν μια γυναίκα που είχε τοποθετήσει στο μυαλό της τα γεγονότα σαν να ηταν το παιδί της ένα αντικείμενο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τι κατέθεσε ο ανήλικος αδερφός του Κωστή

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ανήλικος αδερφός του Κωστή Πολύζου, ο οποίος στην αρχική του κατάθεση στην αστυνομία είχε δηλώσει ότι ο Κωστής βγήκε από το σπίτι το μοιραίο βράδυ, λέγοντάς του ότι θα πάει για 5 λεπτά σε έναν φίλο του.

Ο ίδιος περιέγραψε στο δικαστήριο για το τελευταίο βράδυ που είδε τον αδερφό του, λέγοντας:

«Την ώρα που παίζαμε στον υπολογιστή με τον Κωστή, είδα ότι δεν έχει νερό. Ο Κωστής πήγε στο λεβητοστάσιο. Άκουσα ένα αυτοκίνητο έξω από το σπίτι, ομιλίες και γέλια. Όταν μπήκε στο σπίτι ο Κωστής μας είπε ότι θα πάει στον φίλο του τον Σπύρο και πήρε μαζί του ομπρέλα.

Το πρωί είδα την μαμά μου ανήσυχη και μου είπε ότι ο Κωστής δεν γύρισε. Πήραμε τηλέφωνο στα νοσοκομείο και στο κέντρο υγείας, μήπως έχει γινει κάποιο ατύχημα. Το βράδυ της Παρασκευής, θυμάμαι ότι μιλήσαμε με τον πατέρα μου για καληνύχτα. Το βράδυ της εξαφάνισης του Κωστή έχει χαραχτεί στο μυαλό μου, ήταν το τελευταίο βράδυ που είδα τον αδερφό μου. Μάλιστα έκανα και συνεδρίες για να ξεπεράσω την απώλεια του αδερφού μου, δεν θα το ξεπεράσω ποτέ...».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναφερόμενος στον αδερφό, του είπε πως θυμάται τα πάντα με ακρίβεια, από την πρώτη στιγμή. Όμως οι τηλεφωνικές κλήσεις που ανέφερε, δεν έγιναν ποτέ, σύμφωνα με τα πρακτικά της υπόθεσης και διαβάζοντάς του τη λίστα τηλεφωνημάτων, δεν φαίνεται πουθενά να υπήρξε η βραδινή κλήση, ούτε και πρωινή που ανέφερε πριν! «Δεν έχουν καταγραφεί οι κλήσεις σας», του είπε χαρακτηριστικά.

Σε παρέμβασή της η εισαγγελέας ανέφερε: «Είστε ένα παιδί 17 ετών, πάνω από όλα θα πρέπει να έχετε συνείδηση, εν όψη της ενηλικίωσής σας. Επιμένετε ότι τηλεφωνήσατε στον πατέρα σας εκείνο το βράδυ;», με τον ανήλικο να επιμένει στην αρχική του θέση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα δάνεια που ήταν στο όνομα του Κωστή Πολύζου, ρωτώντας τον ανήλικο αδερφό του αν το ενέκρινε όλο αυτό και αν θα ήθελε ο ίδιος να συνέβαινε κάτι ανάλογο και σε αυτόν! Η απάντηση που δόθηκε στο δικαστήριο είναι: «Κοιτούσαμε πάντα σαν οικογένεια να βρούμε κοινές λύσεις». Ο ίδιος μάλιστα είπε πως δεν ρώτησε ποτέ τους γονείς του για ποιο λόγο βάλανε τα δάνεια στο όνομα του Κωστή.

Ερωτήθηκε επίσης: «02:00-05:00 κάποιος ήταν στον υπολογιστή του Κωστή και συγκεκριμένα στο Facebook, ποιος πιστεύετε πως ήταν;», απαντώντας πως μάλλον ήταν η μητέρα του.

Ο μικρός αδερφός ρωτήθηκε αν έχει σκεφτεί ποτέ του πως οι δολοφόνοι του Κωστή μπορεί να είναι οι γονείς του, απαντώντας: «Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό αυτό!».

Ενδεχόμενο ψευδορκίας

Στο δικαστήριο κατέθεσε, ακόμα, συνάδελφος του πατριού του Κωστή, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε επικοινωνία με τον πατριό και τη μητέρα, από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής του 23χρονου.

Ο μάρτυρας επέμεινε ότι τον κάλεσε η κατηγορούμενη το πρωί του Σαββάτου (επομένη της εξαφάνισης) αναζητώντας τον σύζυγό της και ότι ο ίδιος κάλεσε τον κατηγορούμενο Χρήστο Ντίο στο κινητό του.

«Ορκίζομαι στα παιδιά μου πως με πήρε το πρωί του Σαββάτου στο κινητό μου», ανέφερε, ενώ η κατηγορούμενη επιβεβαίωσε παρεμβαίνοντας: «Κάλεσα τον κ. Τσιφτσή πολύ αργότερα, στις 8 και μετά».

Ωστόσο, οι κλήσεις που επικαλείται δεν είναι καταγεγραμμένες, με αποτέλεσμα να αντιδράσει ο πρόεδρος του δικαστηρίου, λέγοντας «Περιμένω να μου πείτε την αλήθεια!».

«Με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει πού είναι ο άντρας της, δεν ξέρω από ποιό τηλέφωνο, αλλά με πήρε», επέμεινε ο μάρτυρας, ο οποίος διαψέυστηκε στη συνέχεια από τον πατριό του Κωστή, που είπε πως «δεν είδα καμία κλήση του στο τηλέφωνό μου όταν το άνοιξα».

Η εισαγγελέας μετά από όλα αυτά, τόνισε πως ενδεχομένως τίθεται θεμα ψευδορκίας του μάρτυρα.

Η κατάθεση του αγοραστή του αγροτικού

Ένας σημαντικός μάρτυρας ήταν ο αγοραστής του αγροτικού «Νissan Navara», με το οποίο φέρεται να μεταφέρθηκε το πτώμα του Κωστή, από τον πατριό του. Ο μάρτυρας είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο κατηγορούμενος του έδωσε την αίσθηση ότι βιαζόταν να πουλήσει το όχημα. Σημειώνεται ότι στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε υποστεί βιολογικό καθαρισμό, έχει βρεθεί κηλίδα αίματος.

Ο μάρτυρας είπε ότι το όχημα ήταν σε κακή κατάσταση και πολύ βρώμικο και ότι ο κατηγορούμενος του είπε πως θέλει να το πουλήσει γιατι πήρε μετάθεση στην Αθήνα.

«Αρχικά ζήτησε 15.000 ευρώ και είπα όχι. Μετά από δυο μέρες ξαναήρθε και είπε 10.000 ευρώ. Το πήρα 7.500. Μου έδωσε την εικόνα πως ήθελε γρηγορα να το πουλήσει.Το πούλησα δυο μήνες μετά στις 15.000 ευρώ», είπε.

Διακοπή ζήτησε η υπεράσπιση

Η υπεράσπιση ζήτησε διακοπή και αναβολή της δίκης, μιας και υπάρχει διαφωνία από την πλευρά του σχετικά με έγγραφο που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο, από τον γενετιστή κ. Φιτσιάλο, ο οποίος έκανε την εξέταση του γενετικού υλικού που βρέθηκε στο αυτοκίνητο.

Ο κ. Φίτσιαλος έστειλε στο δικαστήριο με fax ένα έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, υπάρχει ισχυρότατη ένδειξη παρουσίας αίματος ανθρώπινου γενετικού υλικού, που όμως δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί λόγω της μικρής ποσότητας.

Η εισαγγελέα ζήτησε να περιληφθεί το έγγραφο στα αναγνωστέα, προκαλώντας την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος ζήτησε να μην αναγνωστεί, κάνοντας λόγο για "εντυπώσεις".

Ο συνήγορος ζήτησε να διακοπεί η δίκη προκειμένου να προσέλθει ο κ. Φιτσιάλος για να καταθέσει, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά