Logo

Οριστική απαλλαγή του τέως δημάρχου Καλαμαριάς Χρ. Οικονομιδη για σκάνδαλο κακοδιαχείρισης



 
 

xr oikonomidhs 13-11-2016Το Στ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο απηλλάγησαν  ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου...

Δημήτρης Λέκκας για το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης - ύψους 2,5 εκατ. ευρώ - στη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα, με το υπ' αριθμόν 1521/2016 βούλευμα του, το Στ' Ποινικό Τμήμα απέρριψε ως απαράδεκτη την ασκηθείσα αίτηση, κρίνοντας ότι ο αντεισαγγελέας Εφετών δεν μπορεί να ζητήσει την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος, καθώς αυτό το δικαίωμα παρέχεται μόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη απαλλάσσονται οριστικά των ποινικών τους ευθυνών (και άρα δεν οδηγούνται σε δίκη) -όπως άλλωστε είχε αποφανθεί αμετάκλητα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης- τόσο ο Χρ. Οικονομίδης όσο και ο Δημ. Λέκκας που κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια από κοινού σε απιστία και σε υπεξαίρεση.

Για το οικονομικό σκάνδαλο στη Δημοτική Επιχείρηση, που αφορά το διάστημα 2002-2006, θα δικαστούν συνολικά εννέα άτομα, τα οποία το ίδιο Δικαστικό Συμβούλιο είχε παραπέμψει με βούλευμα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι  πρόεδροι και αντιπρόεδροι παλιότερων διοικήσεων της Δημοτικής Επιχείρησης, ένας πρώην διευθυντής της, δύο δημοτικοί υπάλληλοι και μία ιδιώτης. Οι πράξεις που αντιμετωπίζουν είναι - κατά περίπτωση - οι εξής: απιστία, ηθική αυτουργία στην απιστία, υπεξαίρεση και άμεση συνέργεια στην προηγούμενη πράξη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά