Logo

Καταδικάστηκε δέκα χρόνια μετά για 1.100 χασισόδεντρα στη Μεσσηνία



 
 

xasisodentra 17-11-2016Δέκα χρόνια μετά τον εντοπισμό μεγάλης φυτείας με 1.100 χασισόδεντρα στη Μεταξάδα Μεσσηνίας ήρθε η καταδίκη για έναν Μεσσήνιο στον οποίο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε κάθειρξη 12 ετών. Η καταδίκη ήταν ερήμην, καθώς ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών κατά την εκδίκαση...

της υπόθεσης την Τετάρτη, αλλά το δικαστήριο χορήγησε στην έφεσή του ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, τα εργαστήρια της αστυνομίας εντόπισαν αποτυπώματα του κατηγορουμένου σε  ένα άδειο κουτάκι μπύρας και σε μια χρησιμοποιημένη κονσέρβα ψαρικών, τα οποία είχαν βρεθεί στη μεγάλη φυτεία των 1.100 χασισόδεντρων το 2006 στη Μεταξάδα.

Ο ένας δράστης συνελήφθη το 2006

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, η  φυτεία είχε εντοπισθεί από αέρος στις 9 Οκτωβρίου του 2006, ενώ είχε προηγηθεί καταγγελία. Από το ελικόπτερο τότε οι αστυνομικοί εντόπισαν τη φυτεία και είδαν εντός μια σκηνή, αλλά και δύο άτομα να κινούνται.

Αστυνομικοί αποβιβάσθηκαν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη φυτεία, όμως δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν με τις επίγειες δυνάμεις της Αστυνομίας και να συλλάβουν τους δράστες. Είδαν, όμως, τον έναν, από τον οποίο, στην προσπάθειά του να φύγει, έπεσε σακίδιο πλάτης, το οποίο περιείχε το κινητό του τηλέφωνο και κάποια άλλα αντικείμενα. Ο συγκεκριμένος δράστης  καταδικάσθηκε για τη χασισοφυτεία πρωτοδίκως σε ισόβια και σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 17 ετών και  6 μηνών.

Βρέθηκαν και 36 κιλά χασίς

Η φυτεία ήταν εκτάσεως 1,5-2 στρεμμάτων, με 1.100 δέντρα ύψους 2-4 μέτρων επιμερισμένα σε 9 αναβαθμίδες, 3 αυτοσχέδιες δεξαμενές 20-25 κυβικών μέτρων καθεμιά, σκεπασμένες με ελαιόπανο για να μη διακρίνονται, μια σκηνή όπου ξεραινόταν το χασίς και ένα θερμοκήπιο.

Στη φυτεία βρέθηκαν και δύο τσουβάλια με 36 κιλά χασίς, ενώ οι καλλιεργητές είχαν πετάξει πολλά αντικείμενα στο νερό για να εξαφανίσουν τα αποτυπώματα.

Από την εκδίκαση της υπόθεσης την Τετάρτη προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί το αδίκημα που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι πολλές φορές πήγαινε στο σπίτι του βασικού κατηγορουμένου, έχοντας ψωνίσει πράγματα που του ζητούσε. Έτσι εξηγεί τα αποτυπώματά του στα δύο αντικείμενα, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει σχέση με τη φυτεία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά