Logo

Αντισυνταγματικό το πλαφόν των 6.000 ευρώ στις αποζημιώσεις τροχαίων του «Επικουρικού Κεφαλαίου»



 
 

areios-pagosΝα κριθούν αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις του μνημονιακού νόμου 4092/2012 που έθεταν ως ανώτατο πλαφόν το ποσόν των 6.000 ευρώ για το «Επικουρικό Κεφάλαιο» ασφαλιστικών εταιρειών, από το οποίο αποζημιώνονται συγγενείς θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων, πρότεινε ο εισηγητής...

στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τις επίδικες νομοθετικές, το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων, ή το «Επικουρικό Κεφάλαιο», αποζημιώνει τα τροχαία ατυχήματα σε περίπτωση κατά την οποία η ασφαλιστική εταιρεία κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης, ή ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της και έκλεισε ή το αυτοκίνητο είναι ανασφάλιστο ή είναι αγνώστων στοιχείων. Με τον ίδιο νόμο τέθηκε επίσης και ανώτατο πλαφόν το ποσό των 6.000 ευρώ για τις περιπτώσεις χρηματικών αποζημιώσεων.

Σημειώνεται, ότι το Δ´ Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε κρίνει, κατά πλειοψηφία, ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι αντισυνταγματικές. Όμως, λόγω της μείζονος σπουδαιότητας του θέματος η υπόθεση παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η Ολομέλεια του Α.Π. επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά