Logo

Μεσσηνία: Κάθειρξη 71 ετών σε Ουκρανό διακινητή προσφύγων



 
 

keli 18-11-2016Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε κάθειρξη 71 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα 10 έτη) σε έναν 55χρονο Ουκρανό ο οποίος μαζί με 30χρονο ομοεθνή του συνελήφθησαν από λιμενικούς τον περασμένο Ιούλιο ως οι διακινητές 34 παράτυπων μεταναστών, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και 7 παιδιά, από...

το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράν.

Για τον δεύτερο Ουκρανό το δικαστήριο έκρινε ότι είχε περισσότερο βοηθητικό ρόλο και έκαν τον μεταφοραστή για να βγάλει τα έξοδά του μέχρι την Ιταλάι, όπου θα πήγαινε να βρει τη μητέρα και τους συγγενείς του και του επέβαλε φυλάιση 6 μηνών με αναστολή μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα. 

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline, ανάμεσα στους παράτυπους μετανάστες ήταν και η οικογένεια των Αφγανών με τα δύο τους παιδιά, ένα 4χρονο κορίτσι και ένα 11χρονο αγόρι, που κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης - καθώς δεν υπήρχε άλλος χώρος για να φιλοξενηθούν, και μια οικογένεια Μεσσήνιων ευαισθητοποιήθηκε και τους πήρε στο σπίτι της.

Το ταξίδι των 37 παράτυπων μεταναστών είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, αλλά το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν με το όνομα "Plan B", σημαίας ΗΠΑ, έπαθε μηχανική βλάβη και οι διακινητές το παράτησαν στο ακρωτήρι Ακρίτα, όπου βρέθηκε αγκυροβολημένο, και με τη βοηθητική φουσκωτή λέμβο του ξεκίνησαν να μεταφέρουν τους ταλαιπωρημένους μετανάστες στο νησάκι Βενέτικο. Οπως κατέθεσαν λιμενικοί, ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας είχε ήδη σημάνει συναγερμό και είχαν ξεκινήσει να το αναζητούν. Το πρωί του Σαββάτου, στις 23 Ιουλίου, γύρω στις 11:00 το πρωί κοντά στη Σχίζα, εντόπισαν τους δύο Ουκρανούς - ενώ στις 2:00 το μεσημέρι βρήκαν τους πρώτους 28 παράτυπους μετανάστες και αργότερα το απόγευμα τους άλλους 6, οι οποίοι συνέχιζαν να κρύβονται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά