Logo

Διευθυντής ΚΕΘΕΑ: Στο εδώλιο θα έπρεπε να βρίσκονται άλλοι και όχι οι οροθετικές γυναίκες



 
 

dikastikh aithousa 21-11-2016Ο πανεπιστημιακός, Χαράλαμπος Πουλόπουλος, διευθυντής στο ΚΕΘΕΑ κατέθεσε τη Δευτέρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας που δικάζει τις γυναίκες φορείς του ιού HIV, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των οποίων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το 2012. «Η εκμετάλλευση των χρηστών είναι δυστυχώς...

κάτι συνηθισμένο... Συνήθως οι εξαρτημένοι είναι οι αδύναμοι. Η ευθύνη βαραίνει αυτούς που τους εκμεταλλεύονται», είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Είχαμε εικόνα για τις κοπέλες από τα προγράμματα προσέγγισης εξαρτημένων χρηστών στο δρόμο. Ξέραμε ότι ήταν εξαρτημένες, αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία για την ασθένεια... Πάντως, δεν έχει υπάρξει κάποια ένδειξη ότι εκδίδονταν».

Ο μάρτυρας συνεχίζοντας τόνισε ότι «στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα έπρεπε να βρίσκονται άλλοι. Ο τότε υπουργός Υγείας και ο επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Γιατρός του ΚΕΘΕΑ που ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα αναφέρθηκε στον παράτυπο τρόπο με τον οποίο έγιναν οι εξετάσεις στις συγκεκριμένες γυναίκες οι οποίες είχαν συλληφθεί σε επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας. Όπως είπε η λήψη δείγματος γίνεται με τη συναίνεση του ασθενούς και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, θα πρέπει να υπάρξει έγγραφη έγκριση δύο ιατρών. «Κανείς εκτός από τον ασθενή δεν ενημερώνεται για τα αποτελέσματα και σαφέστατα δεν ενημερώνεται η αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα μιας εκ των κατηγορουμένων καταθέτοντας  μίλησε για τις προσπάθειες του παιδιού της να ξεφύγει από τα ναρκωτικά. «Ο εθισμός με τις ουσίες είναι χειρότερος από τον καρκίνο. Ο καρκίνος παλεύεται, οι ουσίες όχι» είπε φανερά συγκινημένη και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα για τον εθισμό τα ζητούσε από την οικογένεια της. Εμείς καλύπταμε τις ανάγκες της. Με τίποτα το παιδί μου δεν έκανε αυτά που λένε». Η μητέρα συνεχίζοντας εξήγησε ότι παρά το γεγονός ότι γιατροί και ψυχίατροι τη συμβούλευαν διαφορετικά εκείνη δεν μπορούσε να φερθεί σκληρά στην κόρη της.

Σημειώνεται, ότι από τις συνολικά έντεκα γυναίκες που μετά τη σύλληψή τους είχαν διαγνωσθεί ως οροθετικές, οκτώ τελικά παραπέμφθηκαν σε δίκη, αφού οι υπόλοιπες τρεις δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι αυτά της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών σε βαθμό πλημμελήματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά