Logo

Το εδώλιο σε 7 «δείχνει» ο εισαγγελέας για τις μίζες των γερμανικών πυροβόλων PzH



 
 

pzh0-23-11-2016Την παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, επτά κατηγορουμένων για τις μίζες από την προμήθεια των αυτοκινουμένων πυροβόλων PzH της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW), ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους...

είναι ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας, ο πρώην αντιπρόεδρος της KMW Δημήτρης Παπαχρήστος, ο δικηγόρος Σπύρος Μεταξάς και ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος από τον Απρίλιο του 2015 λόγω εμπλοκής του και σε άλλες υποθέσεις εξοπλιστικών.

Η υπόθεση, σκέλος της μεγάλης έρευνας της Δικαιοσύνης για το παράνομο χρήμα που διακινήθηκε από τα εξοπλιστικά προγράμματα, αφορά την αγορά 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και περιφερειακού υλικού με σύμβαση που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2001, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, μεταξύ του Δημοσίου και της γερμανικής εταιρίας KMW αντί 195.709.774 ευρώ.

Σύμφωνα με τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, Αντώνη Κάντα, για την επίμαχη σύμβαση ο ίδιος έλαβε παράνομη αμοιβή περίπου 750 χιλιάδων ευρώ, τα οποία διακινήθηκαν από τον συγκατηγορούμενο του Δημήτρη Παπαχρήστο.

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι - κατά περίπτωση - ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή επτά εκ των 11 αρχικά κατηγορουμένων, κρίνοντας μεταξύ άλλων, ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος της σύζυγου και το γιου του Αντώνη Κάντα.

Ο κ. Στραγάλης ζητά, επίσης, να διατηρηθούν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της κατασκευάστριας εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann, Όλαφ Έσλερ, και του Ελληνοελβετού τραπεζίτη Φάνη Λυγινού, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτικών αρχών για να απολογηθούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά