Logo

Για απάτη σε βάρος του Δημοσίου διώκονται οι κατασκευαστικές εταιρείες ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα και ΜΟΧΛΟΣ του Στέγγου



 
 

omonoia-monasthrakiΠοινική δίωξη για κακουργηματική απάτη σε βάρος του Δημοσίου ασκήθηκε, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, κατά των υπεύθυνων κατασκευαστικών εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (συμφερόντων της οικογενείας Γ. Μπόμπολα) και ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. (Κ. Στέγγος). Η δίωξη μάλιστα είναι σε συνδυασμό...

με τις διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, κάτι που σημαίνει ότι οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το σκάνδαλο αφορά προσυνεννοημένες προσφορές των δύο εταιρειών, κατά τη δημοπράτηση των έργων για την επέκταση κρηπιδώματος σταθμού εμπορευματοκιβωτίων προβλήτα του ΟΛΘ και την ανακαίνιση υποδομής γραμμής και ενίσχυση της σήραγγας του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Ομόνοιας-Μοναστηράκι.

Από την έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, προέκυψε ότι οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών είχαν ανταλλάξει επιστολές προκειμένου να αποσυρθεί η εταιρεία ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ η οποία είχε αρχικά αναλάβει τα δύο έργα, μετά την υποβολή της πιο συμφέρουσας προσφοράς, για να τα αναλάβει τελικά η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία ήταν μειοδότης.

Η σύμβαση για την ανακαίνιση της γραμμής Ομόνοια-Μοναστηράκι υπογράφηκε το 2008, ενώ ο μειοδοτικός διαγωνισμός του ΟΛΘ είχε προκηρυχτεί το Φεβρουάριο του 2011.

Από το "στήσιμο" των δύο αυτών διαγωνισμών το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ο οποίος και θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες.

AΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2016 από directNEWS.gr

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23/11/16 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά