Logo

Στη φυλακή τρεις βασανιστές του Αιγύπτιου μετανάστη, Ουαλίντ Ταλέμπ [βίντεο]



 
 

aigyptios2 28-11-2016Στη φυλακή οδηγούνται πλέον οι τρεις από τους τέσσερις καταδικασθέντες για τα βασανιστήρια στον Αιγύπτιο εργάτη Ουαλίντ, τον Νοέμβριο του 2012, στη Σαλαμίνα. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων  Πειραιά, που εκδίκασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, μετά από διαδικασία οκτώ ωρών επέβαλε την...

ίδια ποινή με το πρωτόδικο δικαστήριο στους τρεις από τους τέσσερις που κρίθηκαν ένοχοι (διαβάστε σχετικά εδώ)  ενώ μείωσε κατά ένα έτος την πρωτόδικη ποινή ενός εκ των δύο συνεργών.

Με βάση την ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετίου Κακουργημάτων Πειραιά η ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο και πρώην εργοδότη του θύματος, Γεώργιο Σγούρδα είναι κάθειρξη 13 ετών και 2 μηνών, για τους δύο καταδικασθέντες ως συνεργούς, κάθειρξη 10 ετών και 9 ετών, αντίστοιχα και για το γιο του βασικού κατηγορουμένου ποινή φυλάκισης 5 ετών με αναστολή. Δηλαδή  σε τρεις εκ των καταδικσθέντων παρέμεινε η ίδια ποινή του πρώτου βαθμού. Για τον τέταρτο, ο οποίος πρωτοδίκως είχε, επίσης, καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, το δευτεροβάθμιο δικστήριο μείωσε κατά ένα έτος την επιβληθείσα ποινή. 

Η δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση ολοκληρώθηκε τέσσερα χρόνια μετά το θλιβερό περιστατικό. Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2012 ο Αιγύπτιος Ουαλίντ Ταλέμπ είχε βρεθεί λιπόθυμος και δεμένος με μια σπασμένη μεταλλική αλυσίδα στο λαιμό, στη Σαλαμίνα. Ο άτυχος εργάτης, μετανάστης χωρίς χαρτιά, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, αφού είχε απαχθεί και βασανιστεί άγρια από το αφεντικό του και τους φίλους του.

Το δικαστήριο τοιυ δεύτερου βαθμού έκρινε ενόχους και τους τέσσερις κατηγορουμένους για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αρπαγής και της ληστείας, ενώ στον γιο του βασικού κατηγορουμένου έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας

Κατά την εκφώνηση της απόφασης επί των ποινών  από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά οι κατηγορούμενοι φάνηκαν να είναι ενοχλημένοι, καθώς πίστευαν ότι οι ποινές τους θα μειώνονταν. Αντιθέτως, ικανοποιημένοι δήλωσαν τόσο ο Ουαλίντ Ταλέμπ, όσο και ο συνήγορός του Βασίλης Παπαστεργίου, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, μετά το τέλος της διαδικασίας: «Αποδόθηκε δικαιοσύνη για ό,τι έγινε και οι ποινές είναι αντίστοιχες της βαρύτητας της πράξης».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά