Logo

Δίκη Χ.Α.: «Οργανωμένη με σαφή ανθρωποκτόνο σκοπό» η επίθεση στο Πέραμα



 
 

dikh xa 29-11-2016 Για «σχεδιασμένη και συντονισμένη επίθεση με σαφή ανθρωποκτόνο σκοπό» στο Πέραμα, έκανε λόγο ένας ακόμα μάρτυρας, στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Στην κατάθεσή του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο ηλεκτροσυγκολλητής...

στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, Μιχάλης Βαξεβάνης, υποστήριξε ότι μεγαλοεργολάβοι έβαλαν «μπροστά» τη Χρυσή Αυγή για να «καθαρίσουν» τη ζώνη, ενώ έκανε λόγο για οργανωμένους δράστες με ειδικά τροποποιημένα όπλα.

«Σε κλείνει μια ομάδα, τάγμα εφόδου, δηλώνει Χρυσή Αυγή, στοχεύει το κεφάλι ξεκάθαρα, φέρουν όπλα που δεν είναι συνηθισμένα, δεν είναι σκέτα ξύλα, έχουν μέταλλα, ελάσματα. Αν θέλει κάποιος απλώς να σε χτυπήσει, σε πλακώνει στις μπουνιές. Ήθελαν αίμα» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας κα πρόσθεσε:

«Είδαμε δυο ομάδες ατόμων να έρχονται, περίπου 20-25 άτομα κάθε ομάδα, ενήλικοι, άνδρες, βαστούσαν καδρόνια, ξύλα, σχεδόν όλοι. Μου έκαναν εντύπωση, προσωπικά, αυτοί που φορούσαν κράνη και βαστούσαν καδρόνια. Κάποιοι ήταν γυμνοί από τη μέση και πάνω... Είχαν ταχύ βήμα, μας περικύκλωσαν και άρχιζα να βρίζουν. Μας είπαν να φύγουμε, ''εμείς οι Χρυσή Αυγή κάνουμε κουμάντο πλέον εδώ''.  Όταν ο Πουλικόγιαννης του είπε ότι κάνουμε κάτι νόμιμο, έγινε το πέσιμο. Χατζηδάκης, Πανταζής, ήταν οι δυο μπροστά, και δίπλα στον Πανταζή, ο Αντωνακόπουλος. Τον Αντωνακόπουλο, τον φωνάζανε Κούλη στη Ζώνη, έτσι τον ήξερα. Το πλήρες όνομα του το έμαθα στη ΓΑΔΑ.  Νιώθω τον Αντωνακόπουλο να με σπρώχνει, και να μου ρίχνει μια μπουνιά, σφίγγει περισσοτερο ο κλοιός γύρω μας».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δέχθηκε επίθεση από αρκετά άτομα με ξύλα και με ρόπαλα, ενώ όπως γύρισε, είδε στο έδαφος αιμόφυρτο τον Πουλικόγιαννη. «Μου έδωσε την αίσθηση ότι ψυχομαχεί» είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε:

«Έπεσα πάνω του ενστικτωδώς, για να τον προστατεύσω. Τον αγκάλιασα και προσπάθησα να τον σύρω, να τον απομακρύνω, τα χτυπήματα δεν είχαν σταματήσει, τρώω ακόμη στην πλάτη, τον αυχένα... Τα κατάφερα, τον πήγα με μεγάλο κόπο, γιατί ήταν σαν τσουβάλι, είχε χάσει τις αισθήσεις του, τον έσυρα ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Παραμιλούσε, νόμιζε προφανώς ότι είναι όρθιος, έλεγε "γιατί μας χτυπάτε". Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι εκείνη τη στιγμή ήταν εκτός τόπου και χρόνου».

Εισαγγελέας: Ποιο θα ήταν το κέρδος της Χρυσής Αυγής αν καθάριζε τη Ζώνη;

Μάρτυρας: Τα ποσοστά της καταρχήν (...), θα λύνανε και θα δένανε.

Εισαγγελέας: Πολιτικό, δηλαδή, θα ήταν το όφελος. Τι έχουν πετύχει μέχρι τώρα (στη Ζώνη);

Μάρτυρας: Παρά την ανέχεια, την εξαθλίωση, την πείνα, ο κόσμος στέκεται στο ύψος του (...). Λίγοι προσφέρονται να πάνε με μικρότερο μισθό στη δουλειά...

Εισαγγελέας: Γιατι δεν υλοποίησαν τον σκοπό αυτό, τον ανθρωποκτόνο;

Μάρτυρας: Στόχος ήταν ο Πουλικόγιαννης, ως κεφαλή του Συνδικάτου. Όταν τον βλέπουν ξαπλωμένο, και βλέπουν πώς είναι, όταν είναι "τσουβάλι", δεν μπορούν να γνωρίζουν αν έχει καταλήξει ή όχι.

Την ώρα που ο μάρτυρας δεχόταν ερωτήσεις από την Πολιτική Αγωγή, η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη διαδικασία λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε με την υπεράσπιση.

«Ας όψεται ο Καραμανλής που σας έκανε νόμιμο κόμμα» ακούστηκε προς την Πολιτική Αγωγή του ΚΚΕ, από τα έδρανα της υπεράσπισης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά