Logo

Απολογείται ο Ανδρέας Μαρτίνης για κακουργηματική απιστία



 
 

martinisΓια απιστία σε βαθμό κακουργήματος απολογείται σήμερα Τετάρτη στον ανακριτή κατά της διαφθοράς, ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης. Σημειώνεται, ότι ο Μαρτίνης έχει κριθεί προφυλακιστέος τον περασμένο Μάιο για «μίζα» 3,2 εκ. μάρκων...

που φέρεται να έλαβε από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International ως προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Η νέα δίωξη που του ασκήθηκε αφορά σε νοσήλια και εξετάσεις 20 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν κατέβαλαν επώνυμοι ασθενείς, είτε ασθενείς με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Σε αυτή τη λίστα των ασθενών περιλαμβάνονται πρώην πρωθυπουργοί και στενοί συγγενείς τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των τεχνών και δημοσιογράφοι.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασθενή που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ και τελικά χρεώθηκε μόλις 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο.

Έκπληξη πάντως προκαλεί το γεγονός ότι κανένας από εκείνους που φέρονται να έλαβαν, χωρίς να το δικαιούνται, δωρεάν περίθαλψη ή εξετάσεις, δεν θα κληθεί ως κατηγορούμενος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά