Logo

Ο Ζήγρας «ξανακαίει» τον Τσοχατζόπουλο: Αυτός ήταν ο τελικός αποδέκτης των μιζών



 
 

zigras 30-11-2016Τον Άκη Τσοχατζόπουλο «έδειξε» για άλλη μια φορά ο ξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ως τον τελικό αποδέκτη μιζών για την προμήθεια δύο εξοπλιστικών προγραμμάτων. Κατά την απολογία του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Ζήγρας δήλωσε...

μετανιωμένος για την εμπλοκή του στην υπόθεση και ζήτησε την επιείκεια του Δικαστηρίου, επειδή παραπλανήθηκε όπως είπε από τον πρώην υπουργό Άμυνας.

«Είμαι ο μόνος που δηλώνει ένοχος ανάμεσα σε 18 κατηγορούμενους. Ανέλαβα την ευθύνη για τις πράξεις μου. Απολογήθηκα πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012 διότι ο πρώην συνήγορός μου και νυν πρόεδρος του ΔΣΑ μου είχε επιβάλει τη σιωπή. Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Ο τωρινός συνήγορός μου ξυλοκοπήθηκε έξω από το σπίτι του την ημέρα της απολογίας μου. Τα παιδιά μου στη Θεσσαλονίκη δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους. Οι απειλές συνεχίζονται και σήμερα μέσα στο Δικαστήριο», είπε ο Νίκος Ζήγρας.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος τον οποίο εμπιστευόταν, τον παραπλάνησε και δεν του είχε πει από πού προέρχονται τα χρήματα.

«Δεν μου είπε από που ήταν τα χρήματα. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, μου είπε ξεκάθαρα. Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται από την Ελβετία. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικούς, εργοστάσια, πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλίδη ως φίλο του που εκπροσωπεί αραβικά fund και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά όπως μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα,  μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά», είπε ο κατηγορούμενος.

Ο Νίκος Ζήγρας ανέφερε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξόδεψε περίπου 2, 5 εκατ. ευρώ στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004 και του 2007 προκειμένου να εκλεγεί, καθώς έλεγε ότι πρέπει να εκλεγεί για να έχει βουλευτική ασυλία και διερωτήθηκε :

«Πως πλήρωνε τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο; Πώς πλήρωσε το γάμο του στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο Πατριαρχείο; Πώς αγοράστηκαν ακίνητα της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαιό Ψυχικό, στη Δεινοκράτους, το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλλονίας, το διαμέρισμα στην Ευελπίδων, στους Αμπελόκηπους, στην Αρεοπαγίτου, στο Φαληρικό δέλτα, το ποσοστό σε κέντρο διασκέδασης στη Πατησίων, το διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;».

Ο Νίκος Ζήγρας τόνισε πως όλες οι κινήσεις που έκανε ήταν κατ΄εντολή του πρώην υπουργού, επισημαίνοντας πως ουδέποτε προέβη σε κάποια ενέργεια παρά τη θέλησή του και υποστήριξε πως όλες οι αγοροπωλησίες ακινήτων με την εμπλοκή υπεράκτιων εταιρειών ήταν εικονικές χωρίς να καταβληθεί τίμημα αλλά γινόταν μόνο λογιστικές καταγραφές.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε εν αγνοία του το διαβατήριό του και κυκλοφορούσε στο εξωτερικό ως Ζηγρας ενώ ήταν υπουργός. Όταν του ζήτησε το διαβατήριο, του είπε ότι το έχει χάσει.

«Άνοιξε λογαριασμό στη UBS στην Ελβετία στο όνομά μου. Υπάρχουν έγγραφα που εμφανίζουν τη Βίκυ Σταμάτη ως σύζυγό μου και θα σας τα παραδώσω διότι έχει μεγάλη σημασία για μένα. Αν είμαι σύζυγος της Βίκυ Σταμάτη πρέπει να μου δώσει διαζύγιο», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ζήγρας.

Η απολογία του Νίκου Ζήγρα συνεχίζεται στις 21 Δεκεμβρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-11-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά