Logo

Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει τελικά για την έκδοση ή μη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών



 
 

tourkoiΤο Β΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα κρίνει τελικά το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση οκτώ στρατιωτικών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, Αντώνης Λιόγας άσκησε έφεση...

κατά της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου Εφετών με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα των Τουρκικών Αρχών για την έκδοσή τριών αξιωματικών. Ο κ. Λιόγας επικαλέσθηκε «λόγους σπουδαιότητας» της υπόθεσης οι οποίοι επιβάλουν να κριθεί σε ανώτερο βαθμό.

Εξάλλου, σήμερα Τρίτη το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας, που συνεδρίασε με διαφορετική σύνθεση εξέδωσε αντίθετη απόφαση κάνοντας δεκτό το αίτημα έκδοσης για άλλους τρεις στρατιωτικούς.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συμβουλίου είπαν «ναι» για τα αδικήματα της προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, την απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου και για λεηλασία (αρπαγή) ελικοπτέρου. Το συμβούλιο αποφάσισε να μη εκδοθούν για την απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου.

Όπως δήλωσαν οι τρεις στρατιωτικοί, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δεν είναι πραξικοπηματίες και ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη, αλλά κινδυνεύουν να υποβληθούν σε βασανιστήρια και εξευτελισμό.

Οι συνήγοροί τους δήλωσαν ότι κατά της απόφασης θα ασκήσουν έφεση, ενώ προτίθενται να προσφύγουν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σημειώνεται, ότι εκκρεμεί η συζήτηση στο Συμβούλιο Εφετών για άλλους δύο Τούρκους αξιωματικούς.

Έτσι σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις την οριστική απόφασης για την έκδοση ή μη των οκτώ των Τούρκων στρατιωτικών θα λάβει το Β΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα συνεδριάσει «εν συμβουλίω».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά