Logo

Αθωώθηκε για την παράβαση καθήκοντος ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου



 
 

elstatΤο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε την Τρίτη το απόγευμα αθώο τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ την απαλλαγή του πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σίσκου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Γεωργίου διατηρούσε παράνομα...

για ορισμένους μήνες παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και εκείνη του μέλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ενώ αρνιόταν να συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Στατιστικής Αρχής αν και είχε σχετική υποχρέωση από τη νομοθεσία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Α. Γεωργίου είναι αυτή της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος που αφορά στις καταγγελίες ότι με δόλο παραποίησε το 2010 τα στοιχεία του ελλείμματος προκειμένου να μπει η χώρα μας στην καθεστώς των μνημονίων.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είχε απαλλαγεί αρχικά για αυτήν την κατηγορία με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ωστόσο ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο και εκκρεμεί η έκδοση νέου βουλεύματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά