Logo

Αθώωση όλων των κατηγορουμένων στη δίκη για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου προτείνει η εισαγγελέας!



 
 

efrem arsenios 15-12-2016Την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την αιτιολογία ότι εκτελούσαν κυβερνητικές αποφάσεις. Η εισαγγελέας Βασιλική Κρίνα, εκτιμά...

ότι δεν υπάρχει δόλος για κανέναν από τους 14 κατηγορούμενους και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για κανέναν δεν στοιχειοθετούνται οι αξιόποινες πράξεις που τους οδήγησαν στο εδώλιο.

Η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε ότι ουσιαστικά οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν κυβερνητικές αποφάσεις και ως εκ τούτου ήταν πεπεισμένοι ότι εκτελούσαν σύννομες ενέργειες.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων και τις «ιερές ανταλλαγές» με ακίνητα – φιλέτα του Δημοσίου, εκτίμησε ότι αρμόδια να αποφασίσουν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι τα πολιτικά δικαστήρια.

Για τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, η εισαγγελέας τόνισε :

"Οι επαφές που είχαν με κατηγορούμενους δεν αποδεικνύουν ότι οι μοναχοί τους εξώθησαν στην τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Πίστευαν και πιστεύουν ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις και η Βιστωνίδα τους ανήκει. Πώς μπορείτε να δεχθείτε ότι έγκριτοι επιστήμονες, για κανέναν από τον οποίους δεν διαπιστώθηκε θρησκοληψία, ότι πείστηκαν να συμβάλλουν στην μείωση της περιουσίας του δημοσίου χωρίς οικονομικό όφελος ή άλλο κίνητρο από δύο μοναχούς που είχαν απαρνηθεί τα εγκώσμια;", είπε η κ. Κρίνα.

Κλείνοντας η εισαγγελέας σε προσωπικό τόνο είπε απευθυνόμενη πλέον στους δικαστές πρόσθεσε:

"Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι κληρώθηκα εισαγγελέας δεν με ενδιέφερε αν στην υπόθεση τοποθετήθηκε ταμπέλα. Αν αποτέλεσε σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου. Με ενδιέφερε μόνο αν η συμπεριφορά των κατηγορουμένων όπως αποτυπώνεται στο βούλευμα στοιχειοθετεί τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται και αν αυτές αποδεικνύονται. Κατά τη γνώμη μου δεν αποδεικνύονται. Προτείνω να κηρυχθούν όλοι οι κατηγορούμενοι αθώοι".

Η κ. Κρίνα ζήτησε από το δικαστήριο να απαλλάξει τους κατηγορούμενους από τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται, κατά περίσταση για απιστία, ηθική αυτουργία σε αυτή, ψευδείς βεβαιώσεις, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και άλλα αδικήματα.

Στο άκουσμα της αθωωτικής πρότασης, το κατάμεστο από κόσμο ακροατήριο, όπου για ακόμα μία συνεδρίαση είχαν συγκεντρωθεί ιερείς, μοναχοί και μοναχές, ξέσπασε χειροκροτήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά