Logo

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η Πόλα Ρούπα - Ποια είναι τα αδικήματα που αντιμετωπίζει



 
 

pola-roupa-syllipsiΣτον εισαγγελέα οδηγήθηκαν, την Παρασκευή το πρωί, η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη, οι οποίες συνελήφθησαν, κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Ηλιούπολη και στον Άγιο Δημήτριο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κατηγορητήριο για την 25χρονη άλλαξε, με βάση στοιχεία και ευρήματα...

που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη.

Έτσι, ενώ αρχικά είχε κατηγορηθεί για απλή υπόθαλψη, προστέθηκε και το αδίκημα της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Η Πόλα Ρούπα και ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης, όπως γνωστοποίησαν με δηλώσεις τους την Πέμπτη, άρχισαν απεργία πείνας, ζητώντας να δοθεί η επιμέλεια του γιου τους σε συγγενείς της πρώτης.

Για το θέμα αυτό ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε «ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα. Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν, στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους; Ζηλέψαμε τον Ερντογάν; Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;». Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «από την αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία , όλους μας. Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη».

Οι διώξεις που ασκήθηκαν

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, (δεν αφορά τη συμμετοχή της στον «Επαναστατικό Αγώνα») με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών, με τρόπο, έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές. Δίωξη ασκήθηκε επίσης για διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και για πλαστογραφία και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο η Πόλα Ρούπα φώναζε: «Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλίκια. Είναι αιχμάλωτος πολέμου, έξι χρόνων παιδί», ενώ σε γραπτή δήλωσή της ανέφερε τα εξής:

«Είμαι επαναστάτρια και δεν εχω να απολογηθώ για τίποτα. Τρομοκράτες, εγκληματίες και ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της "εξόδου από την κρίση..."».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά