Logo

Μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου κατέθεσε η Πόλα Ρούπα



 
 

pola-roupa-syllipsiΜηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου υπέβαλε μέσω των δικηγόρων της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η Πόλα Ρούπα. Με αυτή στρέφεται κατά παντός υπευθύνου σχετικά με την άρνηση να παραδώσουν την επιμέλεια του 6χρονου παιδιού της...

στην μητέρα και την αδερφή της.

Η επιστολή της Πόλα Ρούπα για τον γιο της

Μεταξύ άλλων στην επιστολή της αυτή κάνει αναλυτική αναφορά στο 6χρονο παιδί της, τονίζοντας: «Όταν φτάσαμε στην ασφάλεια πήραν το παιδί μου μακριά μου. Η βίαιη απομάκρυνση ανηλίκου από τη μάνα του είναι αρπαγή. Το παιδί μας παρά τις επίμονες προσπάθειες που έκανα, δεν μπόρεσα να το δω και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου κανείς δεν γνώριζε που βρίσκεται.

Το παιδί μας είναι όμηρος στα χέρια του κράτους. Είναι ένας αιχμάλωτος του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Αρνούνται να τον δώσουν σε συγγενικά πρόσωπα, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν επειδή γνωρίζουν ότι είμαι αμετανόητη εχθρός του οικονομικού και πολιτικού καθεστώτος, επειδή πολέμησα και πολεμάω με όλη μου την ψυχή ένα εγκληματικό τρομοκρατικό σύστημα, επειδή μάχομαι για την κοινωνική επανάσταση, ο γιος μου έγινε στόχος επειδή δεν μπορούν να λυγίσουν εμένα και τον πατέρα του, επιχειρούν να τσακίσουν ένα εξάχρονο παιδί. Με το τον κρατούν απομονωμένο από εμένα και τα συγγενικά μου πρόσωπα σε ίδρυμα, φρουρούμενο από μπάτσους, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Δείχνουν πόσο ελεεινοί είναι όσοι υπηρετούν τον κρατικό μηχανισμό.

Υπεύθυνοι για αυτόν τον πόλεμο ενάντια στο γιο μας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Δικαιοσύνης, μπάτσοι και εισαγγελείς. Μπροστά σε αυτόν τον πόλεμο έχει μπει η εισαγγελέας Ανηλίκων Νικολού, η οποία δηλώνει πως απαγορεύει σε οποιονδήποτε να έρθει σε επαφή με το παιδί. Δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο από απαγωγή και ομηρία ανηλίκου. Πρόκειται για την πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο.

Από χθες 5 Ιανουαρίου έχω ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να σπάσει άμεσα το καθεστώς αιχμαλωσίας του γιου μας και να δοθεί σε συγγενικά μας πρόσωπα».

Τι απαντά το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Πάντως σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το μεσημέρι το υπουργείο Διακιοσύνης αναφέρει ότι:

«Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες», υπογραμμίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Και προσθέτει: «Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Προφυλακιστέες  η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη

Το απόγευμα της Παρασκευής, η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη  που συνελήφθη μαζί της, αφού πέρασαν και το "κατώφλι" του ανακριτή κρίθηκαν προφυλακιστέες. Και οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν να απολογηθούν αποδεχόμενες τη συμμετοχή τους μόνο στον  «Επαναστατικό αγώνα».

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος της Πόλας Ρούπα και της 25χρονος ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για συμμετοχή σε νέα τρομοκρατική οργάνωση, και όχι στον "Επαναστατικό Αγώνα".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά