Logo

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε ποινή 28 μηνών στον Αρτέμη Σώρρα



 
 

swrras 8-1-2017Στην επικύρωση καταδίκης του Αρτέμη Σώρρα προχώρησε ο Άρειος Πάγος απορρίπτοντας για τυπικούς λόγους την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει κατά απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων. Το δικαστήριο του δεύτερου βαθμού είχε καταδικάσει τον Αρτέμη Σώρρα σε ποινή .φυλάκισης 28 μηνών...

κρίνοντάς τον ένοχο για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση από κοινού. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχη για τα ίδια αδικήματα και τη σύζυγο του Αρτέμη Σώρρα καταδικάζοντάς την σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή. 

Τα δικαστήρια ασχολήθηκαν με την υπόθεση με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του πρώην δικηγόρου του ζευγαριού και κουμπάρου τους, ο οποίος υποστήριξε ότι εκβιάστηκε από τον Αρτ. Σώρρα και τη συζυγό του, προκειμένου να αποκομίσουν το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση ενός αυτοκινήτου.

Όπως προκύπτει από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων το ζεύγος Σώρρα απειλούσε με εξώδικα και επιστολές, ενώ κατέθεσε αναφορά σε βάρος του δικηγόρου στο Δικηγορικό Σύλλογο για δήθεν άρνησή του να παραδώσει χρήματα, τα οποία δήθεν εισέπραξε από υποθέσεις τους που χειρίστηκε, διαπράττοντας τα αδικήματα της απιστίας, της παρακράτησης χρημάτων.

Στην απόφαση, που επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο,  επισημαίνεται ότι  στόχος του ζεύγους ήταν να απέχει ο δικηγόρος «από οποιανδήποτε διεκδίκηση του μη καταβληθέντος σε αυτόν αντιτίμου της πώλησης του οχήματος του και φοβούμενος τον διασυρμό και τον κίνδυνο από την προβολή των μυθευμάτων και των ψευδών περί απιστίας απειλών τους, για το με προέχουσα κοινωνική προσφορά λειτουργήματος του, να μην στραφεί σε βάρος τους, έτσι ώστε να καρπωθούν αυτοί το ποσό με αντίστοιχη ζημιά στην περιουσία του δικηγόρου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά