Logo

Εισαγγελική έρευνα για τα προβλήματα από τη χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη



 
 

xioni thes 11-1-2017Έρευνα για τα προβλήματα που προκάλεσε η χιονόπτωση στην Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου. Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, θα αναζητηθούν...

τυχόν ποινικές ευθύνες για το κυκλοφοριακό έμφραγμα, αλλά και τις φθορές που προκλήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ και διανομής θερμότητας -μέσω αερίου- στο καταναλωτικό κοινό.

Την έρευνα θα επιβλέψει ο εισαγγελέα Πρωτοδικών Χρήστος Καραγιάννης, ο οποίος θα διερευνήσει εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, της κοινώς επικίνδυνης βλάβης και της έκθεσης σε κίνδυνο.

Ο κ. Τσόγκας ζητάει να δοθούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: για ποιο λόγο δεν υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση της δυσχέρειας στην κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους και της προφύλαξης των συσκευών στη διανομή νερού και αερίου προς τα νοικοκυριά, όπως επίσης ποιοι ήταν οι αρμόδιοι για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων και ποιοι ήταν επιφορτισμένοι με την εποπτεία των οργάνων για τη λήψη των προστατευτικών/προληπτικών μέτρων για τις παραπάνω καταστάσεις, αλλά και να διευκρινιστεί ποια μέτρα ελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, πταισματοδίκης καλείται να λάβει καταθέσεις από εκπροσώπους του ΟΑΣΘ, σωματείων ΤΑΞΙ, συλλόγων καταναλωτών και κάθε άλλου προσώπου που μπορεί να εισφέρει στοιχεία στην έρευνα.

Ακόμη, καλείται να συλλέξει τα απαιτούμενα έγγραφα κι εφόσον προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων να λάβει απ' αυτούς ανωμοτί καταθέσεις.

Θυμίζουμε ότι χιλιάδες οδηγοί παρέμεναν προχθές για ώρες εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε σχετικά ότι έχει παγώσει το αλάτι μέσα στις αλατιέρες του δήμου και άρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ το ίδιο συνέβη με τα υδροφόρα μηχανήματα.

Ακόμη χωρίς ζεστό νερό έμειναν τα περισσότερα σπίτια λόγω παγωμένων σωλήνων είτε της ΕΥΑΘ, είτε των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.

Τελείωσε το αλάτι στο «Μακεδονία»

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, χθες βράδυ τελείωσαν τα αποθέματα αλατιού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πρβλήματα στις μετακινήσεις των επιβατών από και προς το αεροδρόμιο, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργο Καρρά.

Ο ίδιος υποστήριξε (104,9 FM) ότι «ό,τι ήταν δυνατόν να κάνουμε απ' την πλευρά μας, το κάναμε. Όποια αποθέματα αλατιού είχαμε, τα ρίξαμε στα σημεία με χιόνι και πάγο. Ομως τέλειωσαν τα αποθέματα από χθες το βράδυ. Δεν υπάρχει αλάτι. Υπάρχει πρόβλημα. Έρχονται άλλοι φορείς και μας ζητούν αλάτι. Όμως δεν έχουμε ούτε για εμάς».

Πρόσθεσε πως το ευχάριστο είναι ότι παρά την κακοκαιρία παρέμειναν ανοιχτοί όλοι οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης. Προχθές είχαν ματαιωθεί τουλάχιστον 20 πτήσεις και εκατοντάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά