Logo

Η δίκη για το λούνα παρκ του τρόμου στο Ελληνικό



 
 

louna-parkΉταν 27 Απριλίου του 2014 όταν ο 13χρονος Βασίλης Ζωγράφος έχασε τη ζωή του στο υπαίθριο λούνα παρκ που είχε στηθεί στο Ελληνικό, ενώ λίγο έλειψε να κοπεί το νήμα της ζωής και της μικρότερης αδελφής του (11 ετών σήμερα) Ελεάννας. Περίπου τρία χρόνια μετά το φρικτό δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο...

έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης για τον άτυχο μαθητή, καθώς αύριο αρχίζει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η πολύκροτη δίκη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το λούνα παρκ του τρόμου θα καθίσουν τέσσερα άτομα. Ο διαχειριστής της εγκατάστασης, δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές, που ήταν χειριστές των παιχνιδιών και ο Ιταλός ενοικιαστής του εξοπλισμού κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Τα δύο αδέρφια ήταν μέσα σε μία φουσκωτή μπάλα σε μία πισίνα. Ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και σήκωσε τη μπάλα όπου βρίσκονταν τα παιδιά κάνοντάς τη να χτυπάει ανεξέλεγκτα σε διάφορους χώρους του λούνα παρκ και σε τοίχο με αποτέλεσμα το αγοράκι να τραυματιστεί στο κεφάλι θανάσιμα.

Όπως διαπιστώθηκε έπειτα από έρευνα, τα μέτρα ασφαλείας στον παιδότοπο ήταν ανύπαρκτα. Η λειτουργία του παιχνιδιού έπρεπε να είχε διακοπεί την ημέρα της τραγωδίας, λόγω των ισχυρών ανέμων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-1-2017 από directNEWS.gr πηγή:Espresso


Τελευταία Δικαστικά