Logo

Όλη η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μαρινόπουλο [έγγραφο]



 
 

marinopoulos 18-1-2017Δεκτό σχεδόν στο σύνολό του, έγινε από το Πρωτοδικείο Αθηνών, το σχέδιο εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» και των θυγατρικών της Ξυνός, Πειραϊκόν και Express M. Το δικαστήριο...

επικύρωσε τις συμφωνίες εξυγίανσης και μεταβίβασης στην οικογένεια Σκλαβενίτη, δεχόμενο τους όρους αποπληρωμής των οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αντίθετα, το δικαστήριο δεν δέχθηκε το άρθρο της συμφωνίας που προέβλεπε ότι διαγράφονται σε ποσοστό 100% όσες εκκρεμοδικίες, δικαστικές υποθέσεις ή υποχρεώσεις δεν μεταφέρονται στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί από την Σκλαβενίτης.

Παράλληλα, έκανε δεκτή την κύρια παρέμβαση της ΛΟΥΞ ότι οι απαιτήσεις της είναι μεγαλύτερες από αυτές που αναγράφονται στη συμφωνία και ζητά να διορθωθεί το ποσό, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς του Γ. Αρβανιτίδη ότι η επικύρωση της συμφωνίας αποτελεί παράνομη κρατική ενίσχυση και της Αφοί Καρυπίδη περί παραβίασης της αρχής της ίσης μεταχείρισης των πιστωτών. Σημειώνεται, πως οι απαιτήσεις της Καρυπίδης δεν θα μεταβιβασθούν στη νέα εταιρεία.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι:

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή επιχειρηματική δραστηριότητα των αιτουσών εταιρειών από την οποία αναμένεται ιδιαίτερο όφελος τόσο για το ελληνικό δημόσιο το οποίο θα εισπράξει άμεσους και έμμεσους φόρους όσο και για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς οι οποίοι θα συνεχίσουν να εισπράττουν ασφαλιστικές εισφορές πολύ περισσότερο για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο καθώς οι αιτούσες θα απασχολούν συνολικά 10.500 άτομα ενώ οι προμηθευτές θα λάβουν μέρος των απαιτήσεών τους συνεχίζοντας τη συνεργασία με τη νέα εταιρεία και προκειμένου να μην απολεσθεί η άυλη αξία των επιχειρήσεων αυτών αλλά και να μην απαξιωθεί η ακίνητη περιουσία την οποία διαθέτει η αιτούσα στο σημερινό περιβάλλον καθίζησης της αγοράς των επαγγελματικών ακινήτων στο πλαίσιο των διαδικασιών βίαιης εκποίησης το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να γίνουν δεχτές οι αιτήσεις για το άνοιγμα της διαδικασίες εξυγίανσης και να επικυρωθούν οι αντίστοιχες συμφωνίες εξυγίανσης και μεταβίβασης επιχείρησης».

Η απόφαση φέρει ημερομηνία 16 -1 -2017 και πρόκειται να δημοσιευθεί στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων στις 20 - 1- 2017.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-1-2017 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά