Logo

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η αγωγή κατά του Γ. Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»



 
 

papandreou 19-1-2017Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε, την Πέμπτη, η αγωγή που είχε καταθέσει ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης, κατά του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, από τον οποίο διεκδικεί αποζημίωση 260.000 ευρώ για ηθική βλάβη...

που υποστηρίζει ότι υπέστη λόγω προσβολής της προσωπικότητάς του από τις μη τηρηθείσες προεκλογικές εξαγγελίες, το 2009, του εναγόμενου.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο απόστρατος ανέφερε πως ο κ. Παπανδρέου έκανε προεκλογικές δηλώσεις περί χρημάτων που υπάρχουν κ.α., ενώ γνώριζε το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η χώρα καθώς, όπως είπε ο μάρτυρας, είχε ενημερωθεί από τον τότε διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο και είχε μιλήσει και με τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας σε πρόγραμμα του ΔΝΤ. Ακόμη, ο  κ. Σταμάτης επικαλέστηκε τη δήλωση του εναγόμενου, αμέσως μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργού, ότι κυβερνάει «μία διεφθαρμένη χώρα».

Από την πλευρά του εναγόμενου δεν εξετάστηκε μάρτυρας, ενώ ο κ. Παπανδρέου εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του. Μάλιστα, όταν οι συνήγοροι του εναγόμενου τον ρώτησαν αν έχει στραφεί αντιστοίχως σε βάρος και άλλων πολιτικών, ο κ. Σταμάτης απάντησε πως έχει υπηρετήσει στο ΝΑΤΟ και τους ζήτησε να μην προσπαθούν να τον «βγάλουν γραφικό».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε και η απόφασή του αναμένεται να εκδοθεί μέσα στους  επόμενους μήνες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά