Logo

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο λέκτορας που κατηγορείται για το θάνατο γιαγιάς και εγγονής



 
 

APTHΣτη φυλακή θα οδηγηθεί ο λέκτορας ΑΠΘ που κατηγορείται για το θάνατο από δηλητηρίαση με αρσενικό της 34χρονης συζύγου του και της 86χρονης γιαγιάς της. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με βούλευμά του τάχθηκε με την άποψη του ανακριτή, ο οποίος μετά την απολογία του κατηγορουμένου...

ζήτησε την προφυλάκισή του, σε αντίθεση με τον εισαγγελέα που πρότεινε να του επιβληθούν άλλοι περιοριστικοί όροι και να αφεθεί ελεύθερος.

Οι δύο γυναίκες πέθαναν με διαφορά λίγων ημερών το καλοκαίρι του 2013 στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου νοσηλεύονταν.

Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης έδειξαν ότι η κοπέλα πέθανε από χρήση του δηλητηρίου, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Η δηλητηρίαση διαπιστώθηκε ότι ήταν η αιτία θανάτου και της γιαγιάς, ενώ από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας ενοχοποιήθηκε η τροφή για τη δηλητηρίαση των δύο γυναικών.

Από την πρώτη στιγμή, ωστόσο η οικογένεια της νεαρής γυναίκας (και μητέρας ενός ανήλικου παιδιού) θεώρησε ότι επρόκειτο για δολοφονία, καταθέτοντας μάλιστα μήνυση. Ακολούθησε, λίγους μήνες αργότερα, η εκταφή των δυο σορών από τα κοιμητήρια της Θέρμης προκειμένου να γίνουν εκτεταμένες έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων επιβεβαίωσαν τις υποψίες των μηνυτών.

Η υπόθεση διερευνήθηκε ποινικά από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας η δικογραφία εστάλη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το θάνατο των δύο γυναικών και αμφισβήτησε ότι επρόκειτο για δολοφονία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά