Logo

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Δικαστήριο «έσπασε» τα ισόβια κατηγορουμένων για φορτίο 168 κιλών κοκαΐνης!



 
 

efeteio thessalonikhs 31-1-2017Απόφαση - σκάνδαλο χαρακτηρίζουν νομικοί κύκλοι την ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία, μέσω της αναγνώρισης ελαφρυντικού, «έσπασαν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως σε αλλοδαπούς εμπόρους ναρκωτικών για τη διακίνηση μεγάλης ποσότητας...

κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.

Συγκεκριμένα η απόφαση, που ξεσήκωσε επικριτικά σχόλια στο νομικό κόσμο, αφορά έναν 54χρονο Βούλγαρο και έναν 47χρονο Ισπανό. Και οι δύο εμπλέκονται στην υπόθεση του φορτίου των 168 κιλών κοκαΐνης, το οποίο είχε κατασχεθεί το καλοκαίρι του 2012 στη Θεσσαλονίκη.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, εκδικάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, τους έκρινε εκ νέου ένοχους για την υπόθεση,αλλά τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Έτσι η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων έπεσε και έγινε πρόσκαιρη κάθειρξη 18 ετών για τον κάθε ένα.  Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλε χρηματική ποινή 130.000 ευρώ στον κάθε ένα.

Επίσης, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ σε τρίτο κατηγορούμενο, έναν 52χρονο Βούλγαρο. Στη υπόθεση κατηγορούμενος είναι και ένας 44χρονος Πορτογάλος, ο οποίος πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά παραιτήθηκε του δικαιώματος της έφεσης, με συνέπεια να μην κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το  φορτίο των 168 κιλών κοκαΐνης, ένα από τα μεγαλύτερα που κατάσχεσαν οι διωκτικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδας, εντοπίστηκε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, επρόκειτο για υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη και εκτιμάται ότι το φορτίο ξεκίνησε από την Λατινική Αμερική. Μάλιστα, η αξία της ναρκωτικής ουσίας στην χονδρική αγορά υπολογίζεται σε 5,5 εκατ. ευρώ και πολλαπλάσια στη λιανική.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία οι δύο Βούλγαροι συνελήφθησαν στα Μάλγαρα, μεταφέροντας με αυτοκίνητο 35 δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 36,5 κιλών. Ακολούθησε η σύλληψη των συγκατηγορουμένων τους, σε πάρκινγκ κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, όπου σε σταθμευμένο αυτοκίνητο κατασχέθηκαν άλλα 127 δέματα με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 131,5 κιλών.

Κατά τις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι ενεργούσαν κατ' εντολήν γυναίκας, η οποία, κατά τους ίδιους, τους εκβίαζε να μεταφέρουν τα ναρκωτικά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά