Logo

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power



 
 

Energa-Hellas-PowerΤο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνα, μετά από πολύμηνη διαδικασία, έκρινε ενόχους 13 από τους συνολικά 19 κατηγορούμενους για το μεγάλο σκάνδαλο της Energa - Hellas Power. Η υπόθεση αφορούσε τη μη καταβολή από τις δύο εταιρείες στο Δημόσιο του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας...

και του τέλους ακίνητης περιουσίας (γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ), τον οποίο εισέπρατταν από τους καταναλωτές.

Ειδικότερα, κρίθηκαν ένοχοι ως βασικοί κατηγορούμενοι οι:

- Αχιλλέας Φλώρος και Στέφανος Σιαφάκας για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.

- Νίκος Δεκόλης και Άρης Φλώρος: για συναυτουργία στην υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.

- Βασίλης Μηλιώνης για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Επίσης, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ένοχοι κρίθηκαν ο Άρης Φλώρος, ο Στέφανος Σιαφάκας και ο Νίκος Δεκόλης.

Τέλος,για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένοχος κρίθηκε μεταξύ άλλων ο Άρης Φλώρος και αθώοι οι υπόλοιποι βασικοί κατηγορούμενοι.

Το Δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ποινών του θα επιβάλει καθώς και αν θα δώσει στους καταδικασθέντες ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά