Logo

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 12 ετών σε πρόσφυγα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό



 
 

dikastikh aithousa 10-2-2017Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε κάθειρξη 12 ετών σε 25χρονο Σύρο πρόσφυγα, ο οποίος τον περσινό Ιούνιο «πρωταγωνίστησε» σε αιματηρό επεισόδιο με θύμα αστυνομικό, που έλαβε χώρα στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας Κιλκίς. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση ο νεαρός...

πρόσφυγας κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ η έφεση του δεν έχει  αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια να οδηγηθεί στις φυλακές.

Ο 25χρονος, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλους πρόσφυγες προκειμένου να τακτοποιήσει το θέμα των εγγράφων του για τη διαδικασία έγκρισης ασύλου. Κατά την επιστροφή του στη δομή, κατεβαίνοντας από το λεωφορείο, είδε την πεθερά του λιπόθυμη και καθώς το ασθενοφόρο καθυστερούσε να φτάσει στο σημείο για τη διακομιδή της γυναίκας στο νοσοκομείο, προκλήθηκε ένταση.

Αστυνομικοί επενέβησαν, σε μία προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα, και την ώρα εκείνη ο 25χρονος τράβηξε μαχαίρι που έφερε επάνω του, με συνέπεια να τραυματίσει τον αστυνομικό στο πηγούνι. Όπως έγινε γνωστό, χρειάστηκαν 19 ράμματα να γίνουν στο τραύμα του προκειμένου να επουλωθεί.

Ο ίδιος ο αστυνομικός, αποσπασμένος τότε από την Αχαΐα, καταθέτοντας στο δικαστήριο περιέγραψε το επεισόδιο, ενώ αναφέρθηκε στην ελλιπή αστυνομική δύναμη που διέθετε η δομή για να διαχειριστεί τον όγκο των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι  για λόγους ασφάλειας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του έφερε επάνω του το μαχαίρι, εξήγησε ότι ανησύχησε όταν είδε την πεθερά του στο έδαφος και το ασθενοφόρο να καθυστερεί και απέδωσε την έκρηξη του στην ταλαιπωρία του όλο το προηγούμενο διάστημα. «Θόλωσα, δεν είχα πρόθεση να χτυπήσω τον αστυνομικό», είπε, ζητώντας συγγνώμη για το περιστατικό.

Ωστόσο, οι δικαστές δεν πείστηκαν για την μεταμέλειά του και τον καταδίκασαν χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας προτείνοντας επί της χορήγησης ή μη ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση επικαλέστηκε την ομολογία του 25χροου ότι φέρει συνεχώς μαχαίρι επάνω του για να επισημάνει ότι  αυτό τον καθιστά επικίνδυνο και γι' αυτό ζήτησε να μην χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά