Logo

Οι φαρμακοποιοί στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ασφαλιστικού



 
 

ste 13-2-2017Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας  την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία γίνεται ο προσδιορισμός της βάσης υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών από 1.1.2017. Οι φαρμακοποιοί...

αμφισβητούν την προσβαλόμενη κανονιστική απόφαση ως προς το εάν εκδόθηκε εντός των ορίων της νομοθετικής εξουσιοδότησης, εάν είναι αντίθετη στο νόμο και στις συνταγματικές αρχές της επαγγελματικής ελευθερίας, της ισότητας και της αναλογικότητας, αποστερώντας εν τοις πράγμασι τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς από τη δυνατότητα πρόσβασης στο επάγγελμα του φαρμακοποιού, κατά τρόπο που θίγει επίσης τη συνταγματικά επιβεβλημένη προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης και το συνταγματικά κατοχυρωμένο ελάχιστο αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως επίσης την προστασία της περιουσίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει ότι η ακύρωση της προσβαλλόμενης υπουργικής αποφάσεως αποτελεί ζήτημα ζωής ή θανάτου του ελληνικού φαρμακείου, υποστηρίζοντας ότι στην περίπτωση που εφαρμοστούν αυτές οι διατάξεις, θα οδηγήσουν σε κλείσιμο την πλειοψηφία των φαρμακείων σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Καταλήγοντας, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «οι Έλληνες Δικαστές θα αναγνωρίσουν την βασιμότητα των προβαλλόμενων λόγων ακυρώσεως και θα ματαιώσουν τα σχέδια για την καταστροφή των φαρμακοποιών και των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών εν γένει».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά