Logo

Αυτούς κατέγραφε το κύκλωμα διαχείρισης απορριμμάτων με την εγκληματική δράση στη Δυτική Ελλάδα



 
 

korios 20-2-2017To «καθαρτήριο» του Εφετείου Πατρών για τους «ισχυρούς» της Δυτικής Ελλάδας και για τα «λευκά κολάρα» της διαπλοκής και της διαφθοράς που διώκονται κατά καιρούς με βαρύτατες κατηγορίες για την παραβατική τους συμπεριφορά, αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή σε δισέλιδο ρεπορτάζ η εφημερίδα Documento...

Ανάμεσα στις δέκα προκλητικές υποθέσεις που παρουσιάζει η εφημερίδα είναι και εκείνη του δαιδαλώδους κυκλώματος ιδιωτών και τοπικών παραγόντων με δραστηριότητα σε Ηλεία και Μεσσηνία που σχετιζόταν με την παράνομη διαχείριση των απορριμμάτων έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η εφημερίδα Documento αποκάλυψε ότι:

Με άκρως προκλητικό τρόπο το Εφετείο Πατρών απαλλάσσει από την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης του απορρήτου προφορικής συνομιλίας κατά συρροή τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, ο οποίος με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας κατέγραφε παράνομα σε ηχητικό αρχείο τις συνομιλίες του με δημάρχους, υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημοτικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς. Ακόμη και τον νυν αστυνομικό διευθυντή Ηλείας (τότε διοικητή του ΑΤ Αρχ. Ολυμπίας) Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Για τον λόγο αυτό του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «παραβίαση απορρήτου της προφορικής συνομιλίας κατά συρροή» .

Όμως όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, κατά την κρίση των δικαστών του Εφετείου Πατρών οι υποκλοπές ήταν νόμιμες. «Οι συνομιλίες των προαναφερομένων υπαλλήλων που έχουν μαγνητοφωνηθεί – αποτυπωθεί σε Η/Υ, δεν ανάγονται στην σφαίρα της προσωπικής και ιδιωτικής ζωής αυτών, αλλά στα πλαίσια των υπηρεσιακών καθηκόντων τους και κατά την εκτέλεση τούτων που υπόκεινται σε δημόσιο έλεγχο και κριτική!» διαπίστωσε συγκεκριμένα το Εφετείο. Σημειωτέων ότι η υποκλοπή των συνομιλιών έγινε όχι από δημοσιογράφο αλλά από μέλος κυκλώματος με εγκληματική δραστηριότητα).

Τα ονόματα εκείνων που κατέγραφε ο εγκέφαλος του κυκλώματος

Το apokalypseis.com ως συνέχεια του ρεπορτάζ , δίνει στο φως της δημοσιότητας όλα τα ονόματα των προσώπων που κατέγραφε χωρίς την συγκατάθεσή τους ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος. Ενέργεια που όπως αποφάνθηκαν προκλητικά οι δικαστές του Εφετείου Πατρών στο 175/2015 Βούλευμά τους, έγινε νόμιμα.

Πρόκειται για τους:

1) Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο του Αλεξίου (πρώην διοικητή ΑΤ Αρχ. Ολυμπίας και νυν Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας).

2) Παναγιώτη Χατζή του Διονυσίου (Αρχιφύλακα)

3) Γεράσιμο Παρασκευόπουλο του Αγγέλου (πρώην δήμαρχο Πύργου Ηλείας)

4) Νικόλαο Ζαριφόπουλο του Αθανασίου (άμισθο υπάλληλο του δήμου Πύργου)

5) Αριστείδη Μαμασούλα του Αλεξίου (υπάλληλο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας)

6) Ευθύμιο Κοτζιά του Μιχαήλ (δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας)

7) Ανδρέα Κυριαζή του Αθανασίου (δημοτικό υπάλληλο)

8) Αθανάσιο Μπέλτσο του Ιωάννη (δημοτικό υπάλληλο)

*Του Μάκη Νοδάρου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-2-2017 από directNEWS.gr πηγή: apokalypseis.com


Τελευταία Δικαστικά