Logo

Έρευνα για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου



 
 

areios pagos 20-2-2017Ο οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, αναμένεται να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση (έρευνα) με αφορμή το τελικό πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε τη νομιμότητα δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ από τράπεζες. Την παραγγελία για την διενέργεια της έρευνας έδωσε η...

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία διαβίβασε στον κ. Αθανασίου  το τελικό πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την χρηματοδότηση των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με την εντολή να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση της τέλεσης ή μη, αυτεπάγγελτα διωκομένων αδικημάτων, και αν προκύψει κάτι το επιλήψιμο, να ασκήσει τα δέοντα (δηλαδή ποινικές διώξεις).

Η  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επισημαίνει, επίσης, στην παραγγελία της προς τον κ. Αθανασίου, ότι εάν αυτός κρίνει ότι είναι αναγκαίο να ανασύρει από το αρχείο το παλαιό πόρισμα εισαγγελικών αρχών του 2013, να το πράξει.

Υπενθυμίζεται, ότι το εν λόγω παλαιό  πόρισμα αρχειοθετήθηκε τον Απρίλιο του 2013 ύστερα από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά