Logo

ΣτΕ: Την ακύρωση των εκλογών στην ΕΟΕ ζητούν 13 εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών



 
 

eoe 20-2-2017Την έκδοση προσωρινής διαταγής καθώς και απόφασης για την αναστολή των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) ζητούν δεκατρείς εκπρόσωποι Αθλητικών Ομοσπονδιών που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Συγκεκριμένα, οι δεκατρείς εκπρόσωποι, μεταξύ των...

οποίων ο Ισίδωρος Κούβελος, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Ιωάννης Σγουρός και ο Πέτρος Κυριακίδης ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή καθώς και απόφαση με την οποία θα αναστέλλονται τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΟΕ, τα οποία ανέδειξαν νέο προεδρείο, ενώ παράλληλα εκλέχθηκαν πρόεδροι της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, κ.ά. φορέων.

Οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος και ο Σπύρος Καπράλος και οι αρχαιρεσίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν την 6η Φεβρουαρίου 2017. Ωστόσο, λόγω νοσηλείας του κ. Κούβελου σε νοσοκομείο, πάρθηκε η απόφαση να αναβληθούν και να οριστεί στο μέλλον άλλη νέα ημερομηνία. Στο πλαίσιο αυτό, στάλθηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα στα μέλη της ΕΟΕ που ανέφεραν ότι οι αρχαιρεσίες αναβάλλονται.

Την ημέρα που είχαν προγραμματιστεί οι αρχαιρεσίες, 14 από τους 27 εκπροσώπους των Ομοσπονδιών προσήλθαν και διενήργησαν εκλογές, ανέδειξαν πρόεδρο και συγκρότησαν την Ολομέλεια σε σώμα, χωρίς να έχουν συγκληθεί (σ.σ. οι εκλογές) από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Λάμπη Νικολάου. Στη συνέχεια, συγκροτήθηκε σε σώμα και η εκτελεστική επιτροπή και εκλέχθηκαν οι πρόεδροι των άλλων οργάνων (Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ.λπ.).

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, παραβιάστηκε το καταστατικό της ΕΟΕ, η σύγκληση της Ολομέλειας είναι παράνομη και οι αποφάσεις της παράνομες και αυθαίρετες, ενώ επισημαίνουν ότι κανείς άλλος δεν είχε δικαίωμα να συγκαλέσει την Ολομέλεια εκτός του Λάμπη Νικολάου, πολύ περισσότερο όταν ορίστηκε άλλος προεδρεύων στη θέση του προκειμένου να διενεργήσει τις εκλογές.

Κατόπιν αυτών, ζητούν την ακύρωση της έως τώρα διαδικασία, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκλογές όλοι οι εκπρόσωποι της ΕΟΕ και κατά το στάδιο των εκλογών να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις από το καταστατικό, ενώ ζητούν και να ακυρωθεί η όλη διαδικασία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά