Logo

Άρχισε η δίκη για το «Καρούζος gate»



 
 

restis karouzos 22-2-2017Άρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η δίκη για το πολύκροτο σκάνδαλο real estate του ομίλου Καρούζου, γνωστού και ως «Καρούζος gate». Στο εδώλιο κάθονται ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος κατασκευαστής, Ιωάννης Καρούζος και η πρώην...

σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης και άλλα τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων και δανείων.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Ιωάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγός του, από το 2004 και για περίπου εννιά χρόνια, χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να νομιμοποιούν μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ τους καταλογίζεται μεγάλη φοροδιαφυγή.

Συγκατηγορούμενοί τους, είναι οι εκπρόσωποι της εταιρίας «ΦΑΝΤΟΜ» Χρήστος Ρεκούμης, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ενώ ο Βίκτωρας Ρέστης φέρεται ως πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρείας, η οποία φέρεται να αγόρασε δύο ακίνητα του Ομίλου Καρούζου, αντί εικονικού τιμήματος 5 εκ. ευρώ, ενώ το πραγματικό άγγιζε τα 20 εκ. ευρώ.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κατά περίπτωση εκείνες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), φοροδιαφυγής, ηθικής αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Σημειώνεται, ότι έχουν απαλλαγεί με βούλευμα για την υπόθεση, τα μέλη Επιτροπών των τεσσάρων τραπεζών (Τράπεζας Πειραιώς, της Εμπορικής Τράπεζας, της Attica Bank και της Millenioum) που ενέκριναν τα εν λόγω δάνεια.

Στην πρώην σύζυγό του επιρρίπτει τις ευθύνες ο Ι. Καρούζος

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο ο Ιωάννης Καρούζος, ο οποίος μετήχθη εμφανώς καταβεβλημένος και σε αναπηρικό καροτσάκι, από τις φυλακές, όπου εκτίει ποινή για άλλες υποθέσεις. Αντίθετα, η σύζυγός του, στην οποία επέρριψε την ευθύνη για το σκάνδαλο, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκροσωπήθηκε από τον συνήγορό της.

Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε η γραμματέας και ταμίας του ομίλου Καρούζος το επίδικο διάστημα, η οποία δέχθηκε σειρά ερωτήσεων και από τον Ι. Καρούζο, που προσπαθεί να αποδείξει ότι η πρώην σύζυγος και συγκατηγορουμένη του ήταν αποκλειστικά υπεύθυνη για τα οικονομικά του ομίλου.

«Εδώ χρειαζόμουν έγκριση για να μου δώσει ένα χαρτζιλίκι. Υπάρχει ένα ιδιόχειρο σημείωμα για 2000 ευρώ που ζητήθηκε έγκριση Σκαφτούρα για να δοθούν στον πρόεδρο της εταιρία», είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο, ενώ η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Ι. Καρούζος αποφάσιζε για τα ακίνητα, ενώ η τότε σύζυγός του επέβλεπε τα χρήματα και πως όταν επρόκειτο για μεγάλα ποσά, τη διοίκηση την ασκούσαν παράλληλα οι δύο σύζυγοι.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε, επίσης, αν γνωρίζει για σχέσεις της κ. Σκαφτούρα με πολιτικούς και δικαστικούς:

Δικηγόρος Καρούζου: «Την έντονη κοσμική ζωή ποιος την οργάνωνε;»

Μάρτυρας: «Η κ. Σκαφτούρα...»

Δικηγόρος Καρούζου: «Γνωρίζατε αν υπήρχαν δεσμοί με δικαστικούς;»

Μάρτυρας: «Με τον κ. Γεράκη που βάφτισε το ένα παιδί.»

Δικηγόρος: «Με τον κ. Μεϊμαράκη;»

Μάρτυρας: «Ήταν ο άλλος κουμπάρος.»

Δικηγόρος: «Υπήρχε από τους κυρίους Λιβανό και Ζωγραφάκη (σ.σ. πρώην συνεργάτες Καρούζου) μια καταγγελία για υπουργούς. Ποιος είχε τις προσωπικές επαφές με αυτά τα πρόσωπα;»

Μάρτυρας: «Δεν ξέρω.»

Δικηγόρος: (μεταφέροντας ερώτηση Καρούζου): «Τα κουτιά που στέλνατε σε αυτά και σε άλλα πρόσωπα περιείχαν γλυκά μόνο ή και κάτι άλλο σε διπλούς πάτους;»

Πρόεδρος: «Δεν ενδιαφέρουν αυτά. Είναι εκτός κατηγορίας...»

Δικηγόρος: «Θα έρθουν βιντεάκια. Δεν ήταν μόνο τα γαλακτομπούρεκα στο Εθνικής Άμυνας. Ήταν κι αλλού».

Παράλληλα, η μάρτυρας κατέθεσε για τα δύο ακίνητα που πωλήθηκαν στην εταιρία «ΦΑΝΤΟΜ», ότι η αγοραπωλησία είχε πραγματικό τίμημα τα 20 εκατ. ευρώ και εικονικό τα 5 εκατ. ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-2-2017 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ο Προβόπουλος "καθάρισε" τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια του Καρούζου!


Τελευταία Δικαστικά