Logo

Θεσσαλονίκη: Φιλοξενούσε προσφυγόπουλα, τους έδινε χάπια και ασελγούσε πάνω τους



 
 

aselgeia 22-2-2017Ένας 52χρονος Γάλλος, που αυτοπροσδιορίζεται ως μοναχός του Φραγκισκανικού Τάγματος, αναμένεται να απολογηθεί αύριο Πέμπτη στον 5ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης για βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες αφορούν στην κατ' επανάληψη τέλεση ασελγών πράξεων σε βάρος τεσσάρων ασυνόδευτων...

προσφυγόπουλων από το Πακιστάν, τα οποία φιλοξενούσε στο σπίτι του στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.  Ο 52χρονος φέρεται επιπλέον  ότι χορηγούσε στα προσφυγόπουλα, εν αγνοία τους, ναρκωτικά χάπια, με τα οποία τα υπνώτιζε, πριν προχωρήσει στις πράξεις που του αποδίδονται.

Την Τετάρτη ο 52χρονος προσήχθη ενώπιον της εισαγγελέως Πονικής Δίωξης Θεσσαλονίκης, Εμμανουέλας Κεσιατζή, η οποία απήγγειλε σε βάρος του κατηγορίες για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Το δεύτερο αδίκημα, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, είναι με την ιδιαίτερα περίσταση, επειδή συνδέεται με ανήλικα και για το λόγο αυτό επισύρει ποινή που φθάνει ακόμα και την ισόβια κάθειρξη σε περίπτωση ενοχής. 

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης η εισαγγελική λειτουργός παρέπεμψε τον κατηγορούμενο στον 5ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί αύριο Πέμπτη και μέχρι τότε κρατείται.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από το τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που διενήργησε έρευνα κατόπιν καταγγελίας που έφθασε στην εν λόγω  Υπηρεσία.

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο  52χρονος αλλοδαπός, απευθυνόμενος σε γνωστή του που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στα πέριξ της Θεσσαλονίκης, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, παρέχοντάς τους στέγη και τροφή. Έτσι κι έγινε, αφού τον περασμένο Γενάρη, ο Γάλλος υπήκοος φιλοξένησε διαδοχικά στην οικία του τέσσερα αγόρια από το Πακιστάν, ηλικίας από 14 ετών έως 17 ετών.

Την ίδια περίοδο ο κατηγορούμενος  απευθύνθηκε σε κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση, που ασχολείται με την υποστήριξη παιδιών και νέων, ζητώντας νομική υποστήριξη αναφορικά με το καθεστώς παραμονής στη χώρα μας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φιλοξενούσε.

Όταν παιδοψυχολόγος της παραπάνω ΜΚΟ ήρθε σε επαφή με ένα από τα προσφυγόπουλα, εκείνο αποκάλυψε πως δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στο σπίτι του 52χρονου, διότι ένιωθε άσχημα εκεί. Μάλιστα, το αγοράκι, εκμυστηρεύτηκε ότι ο κατηγορούμενος του χορηγούσε χάπια που δήθεν ήταν για κνησμό κι όταν τα έπαιρνε έπεφτε σε «λήθαργο». Φαίνεται δε ότι κατά τη διάρκεια του υπνωτισμού, ο αλλοδαπός προέβαινε σε ασελγείς ενέργειες εναντίον του. Ανάλογες καταγγελίες έγιναν και από τα υπόλοιπα αγόρια, γεγονός που κινητοποίησε την Οργάνωση που απευθύνθηκε στις αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν όλων αυτών, αστυνομικοί πραγματοποίησαν την Τρίτη  το μεσημέρι έφοδο στο σπίτι του Γάλλου, όπου εκτός από ναρκωτικά χάπια, για την κατοχή των οποίων συνελήφθη, κατέσχεσαν έξι σκληρούς δίσκους και μία κάρτα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που εστάλησαν για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά