Logo

Πλειστηριασμοί: Φυγαδεύτηκαν δύο συμβολαιογράφοι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών - Ματαιώθηκαν στη Θεσσαλονίκη [βίντεο+φωτο]



 
 

eirhnodikeio pleisthriasmoi athina 22-2-2017Για μία ακόμα Τετάρτη επικράτησε ένταση στα Ειρηνοδικεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με αφορμή τους πλειστηριασμούς. Στην Αθήνα φυγαδεύτηκαν δύο συμβολαιογράφοι, ενώ στη Θεσσαλονίκη  ματαιώθηκαν οι πλειστηριασμοί. Ειδικότερα, στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας μέλη κινημάτων και...

οργανώσεων επιτέθηκαν φραστικά σε δύο συμβολαιογράφους, αν και ο πλειστηριασμός δεν αφορούσε κατοικία.

Οι δύο συμβολαιογράφοι αντέδρασαν και μέλη οργανώσεων φέροναι να τους έριξαν νερά. Επίσης, διαπληκτισμοί σημειώθηκαν όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν  να κατεβάσουν από τα δικαστικά έδρανα ανθρώπους που θα διενεργούσαν πλειστηριασμούς.

Άμεσα επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, που φυγάδευσαν τους  συμβολαιογράφους  στο κυλικείο του Ειρηνοδικείου.

Την ίδια ώρα στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς. Οι συγκενρωμένοι κατάφεραν να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς. Κατά τη διαδικασία υπήρξε παρέμβαση εργαζομένων, οι οποίο απαίτησαν πλειστηριασμό καταστήματος στη Μπότσαρη προκειμένου να πληρωθούν μέρος των δεδουλευμένων τους.

eirhnodikeio pleisthriasmoi thessalonikh 22-2-2017

Ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς δήλωσε στο thestival:«Σήμερα είχαμε πολλούς πλειστηριασμούς. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Με τον νέο θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτό που βγαίνει και από το τρίτο μνημόνιο είναι πάρα πολύ πλειστηριασμοί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Σήμερα μεταξύ των πλειστηριασμών ήταν και εμάς πλειστηριασμός που κάλεσαν οι εργαζόμενοι της πρώην επιχείρησης Αρβανιτίδη και Καρυπίδη διεκδικώντας ένα ακίνητο για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Ως Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης δήλωσαν ότι είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτή τη διεκδίκηση».

Η αντιπρόσωπος της ΛΑΕ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου τόνισε: «Είμαστε και σήμερα εδώ για να αποτρέψουμε τη διενέργεια πλειστηριασμών που αφορούν πρώτη κατοικία και λαϊκή περιουσία εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Σήμερα είχαμε πληθώρα πλειστηριασμών που αφορούσαν μεγάλους βιομηχανικούς και βιοτεχνικούς χώρους. Εμείς δεν κάναμε παρέμβαση για αυτό όπως και δηλώσαμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της επιχείρησης Καρυπίδη».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-2-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά