Logo

Δις ισόβια σε ζευγάρι για την άγρια δολοφονία 75χρονου στον Καραβόμυλο Στυλίδας [φωτο]



 
 

amfissa zeugari1 23-3-2017Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας εκδικάστηκε η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας που έγινε στον Καραβόμυλο Στυλίδας και συγκλόνισε το πανελλήνιο, όταν ο 75χρονος Κώστας Ζήσης βρέθηκε  σφαγμένος με 12 μαχαιριές. Η  Ασφάλεια της Λαμίας είχε εξιχνιάσει άμεσα την υπόθεση συλλαμβάνοντας...

την 31χρονη οικιακή βοηθό με τον 42χρονο σύντροφό της και τον 42χρονο φίλο τους.

Το θύμα είχε ανοίξει μόνο του την πόρτα στους δολοφόνους του το βράδυ της Κυριακής 22 Νοεμβρίου,  αφού ανάμεσά τους ήταν και η Λαμιώτισσα οικιακή βοηθός που τον "φρόντιζε"

Οι ποινές

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση, που ξεκίνησε από το πρωί και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στα δικαστήρια της Άμφισσας, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα από τον 42χρονο σύντροφο της οικιακής βοηθού και για άμεση συνέργεια οι άλλοι  δύο κατηγορούμενοι. 

Όπως αναφέρει το lamiareport, η οικιακή βοηθός και ο σύντροφός της προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την πράξη τους, σπιλώνοντας για ακόμη μια φορά τη μνήμη του 75χρονου, κάτι που εξόργισε τους συγγενείς του θύματος, οι οποίοι ωστόσο αντέδρασαν ψύχραιμα και με αξιοπρέπεια χωρίς να δημιουργήσουν κάποιο επεισόδιο κατά των δραστών.

amfissa zeugari2 23-3-2017

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην οικιακή βοηθό και τον σύντροφό της οι οποίοι καταδικάστηκαν σε δις ισόβια και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Στον τρίτο της παρέας, τον 42χρονο φίλο του ζευγαριού, που από την πρώτη στιγμή είχε δείξει μεταμέλεια και είχε πει όλη την αλήθεια στους αστυνομικούς, το δικαστήριο αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη του και τελικά του επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 ετών με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων επί 5 έτη, παρέχοντας του τη δυνατότητα με περιοριστικούς όρους να ανασταλεί η έκτιση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά