Logo

Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε 41χρονο που δολοφόνησε τον βιαστή της κόρης του



 
 

dikastikh aithousa 27-3-2017Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη 41χρονο Βούλγαρο, κρίνοντάς τον ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος ενός 53χρονου συμπατριώτη του. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές το έγκλημα τελέστηκε ως αντίποινα για βιασμό που κατήγγειλε ότι υπέστη προηγουμένως...

η 24χρονη κόρη του του δράστη από το θύμα.. 

Συγκατηγορούμενες του 41χρονου ήταν η κόρη και η σύζυγός του, στις οποίες επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία. 

Ο 41χρονος καταδικασθείς οδηγήθηκε στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του. Αντίθετα οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους 

Για την ίδια ανθρωποκτονία κατηγορείται ένα ακόμη ανδρόγυνο Βουλγάρων, το οποίο όμως, δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί. Ως εκ τούτου, η υπόθεσή διαχωρίστηκε ως προς αυτούς και θα εισαχθεί στο δικαστήριο εάν και εφόσον συλληφθούν.

Το φονικό αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2015, όταν ο 53χρονος, σεσημασμένος στην πατρίδα του για βιασμούς, εντοπίστηκε νεκρός σε αποστραγγιστική τάφρο σε αγροτική περιοχή της Νέας Ζίχνης Σερρών. Σύμφωνα με τη δικογραφία, έφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα από τσεκούρι, ενώ στην ταυτοποίησή του συνέβαλαν κάποια χαρακτηριστικά τατουάζ που είχε στο σώμα του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ενάμιση χρόνο μετά τη δολοφονία.  Όπως ανακοινώθηκε τότε, ο 53χρονος είχε παρασύρει την 24χρονη, τη μητέρα της και την τρίτη γυναίκα που αναφέρεται στη δικογραφία σε απομονωμένη ορεινή περιοχή κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με το πρόσχημα ότι έκρυβε χρήματα τα οποία σκόπευε δήθεν να μεταφέρει με τη βοήθεια των τριών γυναικών που θα εισέπρατταν από 5.000 ευρώ η καθεμία.

Εκεί, όπως καταγγέλθηκε, βιάστηκε η 24χρονη, ενώ οι άλλες δύο γυναίκες έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και κατήγγειλαν στους συζύγους τους τα όσα συνέβησαν. Υπό αυτές τις συνθήκες, καταστρώθηκε σχέδιο αντεκδίκησης του καταγγελλόμενου ως δράστη, το οποίο, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκτέλεσαν τα πέντε εμπλεκόμενα πρόσωπα από κοινού.

Κατά την απολογία του ο  41χρονος παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του θύματος, όχι όμως και στη δολοφονία. Μάλιστα, υπέδειξε ως δράστη της ανθρωποκτονίας τον φυγόδικο συμπατριώτη του. Την ίδια υπερασπιστική γραμμή ακολούθησαν, τόσο η μάνα όσο και η κόρη του 41χρονου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά