Logo

Διπλή έρευνα για την παραίτηση της Ελένης Ράικου



 
 

raikou0-28-3-2017Διπλή έρευνα θα διενεργήσουν τα αρμόδια όργανα του Αρείου Πάγου για το θέμα που προέκυψε για την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, η οποία υπέβαλε την παραίτησή της μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento». Συγκεκριμένα, θα ερευνηθεί η αναφορά της ανακρίτριας Διαφθοράς...

Ηλιάνας Ζαμανίκα για απόκρυψη στοιχείων σε υπόθεση εξοπλιστικών που εμπλέκονται ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος (διαβάστε εδώ), αλλά και επιστολή παραίτησης της κυρίας Ράικου στην οποία κάνει λόγο για στοχοποίησή της από παράκεντρα εξουσίας με στόχο να μην προχωρήσει η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis (διαβάστε εδώ)

Για το θέμα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή τον δημιουργηθέντα θόρυβο εξαιτίας της δήλωσης παραίτησης της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς και της αναφοράς της ανακρίτριας του Ν. 4022/2011, θα πρέπει να επισημανθούν τα εξής:

1) Σύμφωνα με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, λόγω της επικείμενης λήξεως της θητείας της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, είχε ήδη αποσταλεί ερώτημα, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή προς τον Άρειο Πάγο (εισερχόμενο στον Άρειο Πάγο 16-3-2017), για την αντικατάσταση ή μη αυτής και εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, για να αποφασίσει επί του εν λόγω θέματος.

2) Ο ορισμός Εισαγγελικού Λειτουργού, ως Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, γίνεται με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο είναι, κατά νόμο, το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει για την ανανέωση ή όχι της θητείας του ήδη ορισθέντος και ασκούντος τα σχετικά καθήκοντα Εισαγγελέως, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια αντικειμενικά όπως η διάρκεια του ήδη υπάρχοντος χρόνου θητείας, η επίδοση και η απόδοση στην άσκηση των καθηκόντων κλπ.

3) Κλήθηκαν ήδη από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Αρείου Πάγου τόσον η ανακρίτρια, καθώς και ο επόπτης ανακριτών, να υποβάλουν αντίγραφο της αναφοράς της ανακρίτριας, για να ελεγχθούν αρμοδίως οι αναφερόμενες σ' αυτήν παραλείψεις. Ομοίως θα ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα από την Εισαγγελέα Διαφθοράς».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά