Logo

Ξάνθη: Ελεύθερος ο ιμάμης για τα όπλα στο τζαμί



 
 

tzami2-29-3-2017Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο ιμάμης Σαμπρί Εμιν Κεχαγιά που συνελήφθη στο τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη, αφού σε μία σιδερένια κατασκευή βρέθηκαν κρυμμένα δύο πιστόλια και 30 σφαίρες, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σπίτι του βρέθηκε ένα κυνηγητικό φλόμπερ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι...

δεν έχει καμία σχέση με τα όπλα που βρέθηκαν στο μιναρέ και ότι το τέμενος είναι ανοικτό για όλο το 24ωρο και επομένως προσβάσιμο.

Για το αεροβόλο ισχυρίστηκε πως το είχε αποκτήσει πριν από 23 χρόνια, όταν η άδεια για την κατοχή του δεν ήταν απαραίτητη.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το πέρας της δικαστικής έρευνας, ενώ τα όπλα και οι σφαίρες στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, για βαλλιστικές εξετάσεις.

Σημειώνεται, ότι στον Σαμπρί Εμιν Κεχαγιά, αποδίδεται σχέση με τον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε που είναι πρόεδρος της αποκαλούμενης Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας.

Φέρονται μάλιστα να πρωτοστάτησαν μαζί σε πρόσφατη εκδήλωση του «Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» DEB που πραγματοποιήθηκε στο τέμενος της Ηλιόπετρας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά