Logo

Σκάνδαλο Siemens: Η εισαγγελέας ζήτησε να παραστούν ως πολιτικώς ενάγοντες δημόσιο και ΟΤΕ



 
 

siemens 29-3-2017Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens, πρότεινε στο δικαστήριο να παραστούν ως πολιτικώς ενάγοντες το Ελληνικό δημόσιο και ο ΟΤΕ και να απορριφθούν οι ενστάσεις της υπεράσπισης που ζητούν την αποβολή τους...

Ειδικότερα, η εισαγγελέας τόνισε στην πρότασή της ότι  Ελληνικό Δημόσιο και ΟΤΕ έχουν δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στη δίκη καθώς υπέστησαν βλάβη από την υπογραφή της σύμβασης «8002» μεταξύ ΟΤΕ και Siemens.  Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι το Δημόσιο έχει δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής με δεδομένο ότι υπέστη βλάβη και η δική του παρουσία αφού είναι μέτοχος του ΟΤΕ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης πρόβαλλαν τις αντιρρήσεις τους απέναντι στην εισαγγελική πρόταση, υποστηρίζοντας πως μόνο ο ΟΤΕ μπορεί να παρασταθεί στα έδρανα της πολιτικής αγωγής στη δίκη και μόνο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μάλιστα, επιχειρηματολογώντας υπέρ της αποβολής του Ελληνικού δημοσίου επικαλέστηκαν εκ νέου την  συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ δημοσίου και Siemens. Υποστήριξαν πως ακόμα και αν γίνει δεκτό ότι το δημόσιο υπέστη ζημία, αυτή αποκαταστάθηκε με δεδομένο ότι με τη συμφωνία παραιτήθηκε ρητώς από οποιαδήποτε μελλοντική απαίτησή του.

Κατά την άποψη των συνηγόρων υπεράσπισης το Ελληνικό δημόσιο  δεν δύναται να παρίσταται ως πολιτική αγωγή στη δίκη καθώς δεν υπέστη άμεση ζημία ως μέτοχος του ΟΤΕ.  Επιπλέον οι δικηγόροι των κατηγορουμένων κατήγγειλαν το δημόσιο και για «παλινωδία» αφού όπως είπαν, «στην προδικασία ζήτησε 500 εκατομμύρια αποζημίωση και τώρα ζητεί 69 εκατομμύρια».

Τωρα το λόγο έχει το δικαστήριο το οποίο θα αποφανθεί, την ερχόμενη Τετάρτη που θα συνεδριάσει ξανά, αν το Ελληνικό δημόσιο και ο ΟΤΕ θα παραστούν ως πολιτικώς ενάγοντες και για ποια αδικήματα. Πλέον, την τελική απόφαση για το θέμα αυτό αναμένεται να την λάβει το δικαστήριο, κατά την επόμενη συνεδρίαση του που έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Σημειώνεται, ότι και σήμερα τέθηκε το ζήτημα της τήρησης μαγνητοφωνημένων πρακτικών της διαδικασίας. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του δικαστηρίου το  αίτημα αυτό  δεν μπορεί να ικανοποιηθεί διότι δεν υπάρχει η υποδομή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά