Logo

Καλαμάτα: Κάθειρξη 11 ετών σε 49χρονο για χασισοφυτεία με 992 δενδρύλλια



 
 

Τxasisofyteia 30-3-2017ο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας επέβαλε κάθειρξη 11 ετών σε 49χρονο Μολδαβό, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Ιταλία με διεθνές ένταλμα για τη συμμετοχή του στην καλλιέργεια μίας μεγάλης φυτείας με 992 χασισόδεντρα, που εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 στη Βάλτα Τριφυλίας...

Με την τελεσίδικη απόφασή του το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρντικό του πρότερου έντιμου βίου στον Μολδαβό, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών ως απλός συνεργός.  

Αποτύπωμά του καταδικασθέντα είχε βρεθεί σε μια σακούλα με λίπασμα στο χώρο της φυτείας, ενώ είχε καταγραφεί συνομιλία του με άλλα δύο άτομα που είχαν κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση.

Ο 49χρονος είχε προλάβει να διαφύγει στην Ιταλία με πλοίο από το λιμάνι της Πάτρας, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη βάσει του εντάλματος.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ακόμη και ότι γνώριζε την ύπαρξη της φυτείας. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι έφυγε από την Ελλάδα επειδή παντρευόταν η κόρη του στην Ιταλία, ενώ  για τα χρήματα που του είχαν στείλει οι συνεργοί του υποστήριξε πως ήταν δεδουλευμένα για εργασίες που είχε κάνει στα κτήματά τους.

Ωστόσο,  τα αποτυπώματά του στο σακί με το λίπσμα οδήγησαν στην καταδίκη του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά