Logo

Σε νέα δίκη ο Θωμάς Λιακουνάκος για τις κομπίνες στα εξοπλιστικά



 
 

liakounakos2-31-3-2017Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί με το υπ' αρίθμ. 618/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, ο Θωμάς Λιακουνάκος, για τα αντισταθμιστικά της αγοράς των γερμανικών αρμάτων μάχης τύπου Leopard. Μαζί με τον γνωστό επιχειρηματία στο εδώλιο του δικαστηρίου...

θα καθίσουν 11 πρώην στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην γενικός γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων, Σπύρος Τραυλός.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αφορούν, κατά περίπτωση, την απιστία σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ηθική αυτουργία κατά συρροή στην παραπάνω πράξη καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ένα μέρος της υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την αγορά των Leopard και συγκεκριμένα ποσό ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ αντί να διοχετευθεί στην υποβοήθηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας, χρησιμοποιήθηκε – με διάφορα τεχνάσματα – από τον Θ. Λιακουνάκο για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων του.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου και έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά