Logo

Στον ανακριτή τη Δευτέρα ο χρυσαυγίτης, Χρήστος Ζέρβας, για τον ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή [βίντεο]



 
 

zervas 2-4-2017Στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί οδηγείται τη Δευτέρα ο Χρήστος Ζέρβας, ο οποίος συνελήφθη ως συμμετέχων στον άγριο ξυλοδαρμό, την Παρασκευή, του 24χρονου φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών, Αλέξιου Λάζαρη  στην περιοχή των Ελληνορώσων. Ο 42χρονος χρυσαυγίτης, που προσήχθη

το Σάββατο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, διώκεται για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

Ο κατηγορούμενος που είναι μετακλητός υπάλληλος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής παρουσιάζεται από δημοσιεύματα ως ένα από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και "δεξί χέρι"  των Μιχαλολιάκου Κασιδιάρη, που έχει διατελέσει υποψήφιος, καθώς και μέλος της Κεντρικής Επιροπής της ναζιστικής οργάνωσης 

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα ιστοσελίδα jailgoldendawn, επισημαίνει ότι είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της οργάνωσης, ενώ το altsantiri.gr τονίζει ότι ο Ζέρβας είναι το "δεξί χέρι" του  Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη. Μάλιστα, σε βίντεο ο Κασιδιάρης λέει για τον Ζέρβα ότι είναι "η ψυχή του Λαϊκού Συνδέσμου στους Αμπελόκηπους", σε εκδήλωση της "Ελληνικής Αυγής" για την Αθήνα" , τον Μάιο του 2014, όταν ο δεύτερος κατέβαινε ως δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του πρώτου. 

Ο 24χρονος Αλέξιος Λάζαρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται περιέγραψε την επίθεση λέγοντας: «Με κυνήγησαν από τα γραφεία. Η χειρονομία που μου έκαναν, τους την έκανα και εγώ πίσω. Γύρναγα από μία εργασία που είχα να κάνω. Ήταν τρεις στην αρχή και μετά κάποιος με χτύπησε και μου πήρε και την τσάντα. Με χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι» 

H μητέρα του νεαρού είπε: «την γλίτωσε εκ θαύματος» και συνέχισε: «Τον κυνήγησαν αρκετά και έτρεχε το παιδί. Και ξεφύτρωσαν και άλλοι από γύρω, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και μαζεύτηκαν και τον χτύπησαν και τον σέρνανε στην Παππαδά, τέσσερα τετράγωνα και του λέει θα πάμε στα γραφεία κτλ, εσύ μας έσπασες τα γραφεία και κάτι τέτοια και βρισιές κτλ. Και τον χτυπούσαν κάτω με κλοτσιές, γροθιές στο κεφάλι με σκοπό να τον σκοτώσουν».

Ο πατέρας του 24χρονου δήλωσε πως «το παιδί έτρεχε να σωθεί στα στενά, τον πιάνουν τρεις και αρχίζουν να τον χτυπάνε. Μόλις τελειώνουν και φεύγουν, τον πλησιάζει ένας άλλος και του λέει "είσαι καλά; αφού είσαι καλά, έλα να δεις πώς θα γίνεις τώρα"».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά