Logo

Έξι σε δίκη για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ σε αγροτικό συνεταιρισμό και εικονικά τιμολόγια, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ



 
 

dikastirio 4-4-2017Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης παραπέμπονται έξι άτομα που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομων επιστροφών ΦΠΑ και εικονικών τιμολογίων, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, με επίκεντρο τον αγροτικό συνεταιρισμό Κορινού Πιερίας. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, σύμφωνα με...

το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, θα καθίσουν ένας πρώην πρόεδρος και ένας πρώην αντιπρόεδρος και δύο υπάλληλοι του συνεταιρισμού, καθώς και δύο πρόσωπα που εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι αγροτών.

Η υπόθεση αφορά τη χρονική περίοδο 2001-2008 και άρχισε να ερευνάται όταν οι φορολογικές αρχές εντόπισαν εικονικά τιμολόγια για δήθεν συναλλαγές με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Όπως επισημαίνεται στο βούλευμα  από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά την επίμαχη περίοδο, εκτός από τις γνήσιες αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ και ενιαίου φόρου κατανάλωσης καυσίμων που υπέβαλαν αγρότες και ο συνεταιρισμός συγκεντρωτικά προς την αρμόδια ΔΟΥ, είχαν υποβληθεί και εκατοντάδες αιτήσεις επιστροφών στο όνομα πραγματικών δικαιούχων ή ανύπαρκτων προσώπων. Αυτές οι αιτήσεις συνοδεύονταν από πλαστά τιμολόγια, το ύψος των οποίων ξεπερνάει τα 3,2 εκατ. ευρώ.

Το  Αθηναϊκό Πρακτορείο σημειώνει ότι τα  βασικά αδικήματα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο αφορούν την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, την απάτη και την πλαστογραφία σε βάρος του δημοσίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά